Bilete la Vizitare Salina Cacica - Suceava

Data si locatia

01 ian-31 dec

ora 09:00

Vizitare Salina Cacica - 01 ian

Suceava, Salina Cacica

Bilete   

de la 13,00 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.

Societatea Naţională a Sării S.A., cunoscută sub denumirea comercială de SALROM, este cel mai mare producător de sare din România. In 5 din cele 7 sucursale din țară, galerii vechi care nu mai sunt exploatate, au fost amenajate și deschise vizitării publicului: Salina Ocnele Mari la 8 km de Rm Vâlcea, Salina Tîrgu Ocna, Salina Cacica în jud Suceava, Salina Praid din Harghita și Salina Slănic Prahova.
În subteran, în minele de sare există cel mai scăzut fond natural de radiații din România.
„Din punct de vedere al microclimatului, salinele se comportă ca şi cavităţi FARADAY în care, schimbările atmosferice nu pot pătrunde: temperatura este constantă între 12 şi 14 grade C, umiditatea relativă a aerului 50%, iar presiunea atmosferică este cu 18 mmHg mai mare decât la suprafaţă. Alte caracteristici specifice acestui microclimat sunt: lipsa alergenilor vegetali şi a noxelor inhalatorii iritative şi concentraţia extrem de mică a microorganismelor în mediul subteran salin, raritatea germenilor condiţionat patogeni şi lipsa celor patogeni.”
Sursa: " Studii de cercetare”, Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie
Salinele sunt și un mod inedit de petrecere a timpului liber pentru că, la zeci sau sute de metri adâncime, beneficiați de:
- acoperire telefonie mobilă și internet wireless
- locuri de joacă pentru copii
- terenuri pentru sporturi
- spații pentru odihnă și relaxare
- magazine de suveniruri, chioșcuri, cafenele, restaurante
- expoziţii, majoritatea cu tematica exploatării sării
- lăcașuri de cult
- lacuri saline de interior
iar la suprafață, ștranduri cu apă sărată la Salina Cacica, Salina Tîrgu Ocna și Salina Praid (extins și reamenajat din 2014).
Salina Cacica este situată în localitatea cu acelaşi nume, în judeţul Suceava, la poalele estice ale Obcinei Mari. Intrarea în “ocnă” se face pe trepte de brad vechi de peste 200 de ani, mineralizate de saramura ce a pătruns în lemn. Aerosolii salini, temperatura constantă de cca. 11ºC, puritatea şi frumuseţea locului, recomandă salina în orice anotimp pentru relaxare şi agrement. Prin galeriile săpate în masivul de sare se ajunge la adâncimea de 44m în Grota Piticilor şi în Sala de Bal. Lângă inedita sală de bal cu balcon, la o adâncime de 37m, se află un lac adânc de peste 2m - “Lacul Sărat” - unic în ţară.
Munca ocnaşilor de altădată a lăsat adevărate lucrări de artă: scări de acces tăiate în masivul de sare, tavane boltite sau galerii imense. Adevărata măsură a măiestriei celor ce au săpat o constituie mica biserică dăltuită în sare unde se pot vedea şi astăzi altarul, amvonul, chilia preoţilor şi rambleul din sare cioplită în care este înzidită icoana Sfintei Varvara. Sfânta Liturghie îi adună de două veacuri pe localnici în fiecare 4 decembrie de Sfânta Varvara când, oficiază preoţii celor trei culte din localitate: ortodox, romano - catolic şi greco-catolic.
Alte atracţii ale Salinei Cacica sunt: sala cu ecou (8 reveniri ale ecoului) şi muzeul minei.
La suprafaţă, pe perioada sezonului cald este deschis ştrandul cu apă sărată şi anexele comerciale.
Valoarea turistică a zonei este completată de o serie de obiective şi atracţii turistice, printre care: Biserica romano-catolică din Cacica, construită în anul 1904, căreia în anul 2000, Papa Ioan Paul al II-lea i-a acordat titlul de Basilica Minor, Biserica greco-catolica cu hramul Sfânta Maria, “Grota Sfintei Maria”, “Izvorul Sfânt”, precum şi mănăstirile din Bucovina (Voroneţ, Putna, Suceviţa, Moldoviţa etc).
Adresa: Str. Republicii, nr. 9, loc. Cacica, jud. Suceava

» Luni-Duminică: 09:00 – 17:00
TARIFE:
» adulţi: 20 lei/zi
» copii 3 - 18 ani: 13 lei/zi/persoana

FACILITATI:
» Copiii mai mici de 3 ani au gratuitate. Accesul acestora se face în baza avizului/ recomandării medicului de familie sau pediatru, altfel, intrarea se face pe răspunderea adultului însoțitor.
» La grupurile organizate de copii, la fiecare 10 copii un insotitor are gratuitate.
» Categoria copii si elevi include minorii intre 3 si 18 ani. Reducerile pentru elevii pana la 18 ani se acorda conform act identitate si/sau legitimatie/carnet vizate la zi.

IMPORTANT:
» Biletele sunt valabile pentru o singura intrare/zi.
» Ghizii de turism atestati au gratuitate indiferent de marimea grupului pe care il insotesc, pe baza prezentarii atestatului sau a ecusonului de ghid de turism.
» Accesul cu animale de companie este interzis.

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete) si cost procesare Bilete.ro, costuri indentificate separat in pasii comenzii.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului

Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.

Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.

Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay

Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom

Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale

Lista magazinelor Vodafone de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Vodafone

INFORMATII BILETE - call center 021.311.93.23 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.