Bilete la Vinuri Romanesti

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 27 apr 2021
momentan nu sunt programate alte evenimente

Lector Roxana Nicolaescu
Organizator Fundatia Calea Victoriei
Data 27 aprilie 2021
Ora 19:00
Număr ateliere 1
Tip Teoretic
Cost 60 de lei

Cursul are loc online.

Cum? Cu o ora înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment. In prealabil descarcă aplicația Zoom (pe telefon sau pe computer).

Ia-ţi vinul românesc preferat, deschide-l la curs şi… hai să degustăm împreună. :) Împărtăşim experienţa online şi înveţi de la Roxana Nicolaescu la ce şi cum să fii atent când faci degustarea.

Atelierul se adresează celor care îşi doresc să pătrundă în profunzime tainele vinului. Dar nu numai lor, ci şi celor care sunt interesaţi de cum poţi să selectezi un vin bun românesc din multitudinea de crame care au apărut pe piaţă în ultimii ani.

Am ales un atelier de vinuri româneşti pentru că sunt vinurile pe care le găsim cel mai uşor şi mai des pe raftul din supermarket sau pe rafturile magazinelor de vinuri specializate. De multe ori nu ştim ce să alegem şi plecăm acasă cu un bax de bere. Nu că ar fi ceva în neregulă cu asta. Dar e momentul să facem un pas în plus şi să devenim consumatori mai avizaţi şi mai atenţi la calitatea vinului pe care-l bem.

Vom face o scurtă incursiune în istoria viti-vinicolă a României, a soiurilor autohtone de struguri care au existat de-a lungul timpului, ce efecte a avut filoxera asupra peisajului viticol românesc, apoi vom face o lejeră şi inofensivă trecere prin perioadă comunistă până la lumea contemporană a vinului românesc.

Vom construi dialoguri încercând să răspundem la următoarele întrebări:

Ce şi cum se cultivă în România?
Cât de mult ne promovăm soiurile autohtone?
Ce zone viticole cu potenţial avem?
Care sunt poveştile de succes ale cramelor din România?
Ce vinuri de top avem?
Cum asociem vinurile româneşti cu preparate culinare internaţionale şi preparate tradiţionale româneşti?
Vorbim despre vinuri albe, rosé şi roşii, seci, dulci şi spumante provenite fie din viticultură organică, fie din viticultură convenţională, din diverse zone ale ţării şi din diverse perioade de timp.

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete) si cost procesare Bilete.ro.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului

Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.