Pantofii rosii

Data si locatia

31 ian

ora 19:00

Pantofii roșii

Timisoara, Teatrul pentru copii si Tineret, Merlin

Bilete   

de la 10,00 RON

Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin“, Timișoara
prezintă:

PANTOFII ROȘII

CONCEPT ARTISTIC: Baczó Tünde, după povestea lui H.Ch. Andersen

REGIE ARTISTICĂ ȘI COREGRAFIE: Baczó Tünde

MUZICĂ ORIGINALĂ: Cári Tibor

DECOR: Bajko Attila

COSTUME: Cristina Milea

TEXTE CÂNTECE: Geanina Jinaru-Doboș

DISTRIBUŢIE: Victoria Rusu, Magyari Etelka, Cristian Brătoiu, Jasmina Mitrici, Raul Lăzărescu, Ștefan Roman, Laurențiu Pleșa

Durata spectacolului: 70 min.
Vârsta publicului vizat: 14+

Lumea suprarealistă creată de Andersen în această poveste m-a motivat să abordez o temă strâns legată de tinerețe, actuală azi, la fel cum a fost în vremea scriitorului danez. Vanitatea și egocentrismul reprezintă o problemă pentru copiii de astăzi. Într-o societate obsedată de aparențe, elevii ajung în mod aproape natural să fie interesați de înfățișarea lor și de nimic altceva. Școala devine mai degrabă un podium de modă, decât un loc unde ei beneficiază de un dar prețios, educația. Concurența sănătoasă, care motivează copiii, a dispărut, fiind înlocuită de o rivalitate neconstructivă al cărei motor este egocentrismul. Aceasta creează adesea situații de netolerat. Suntem martorii unui proces de deformare și, cu spectacolul de teatru-dans „Pantofii roșii”, simt nevoia să semnalizez acest lucru copiilor, părinților și profesorilor.
Limbajul dansului, ca o prelungire firească a universului suprareal creat de Andersen, mă ajută să trag un semnal de alarmă, fără a arăta cu degetul vinovații, pentru că menirea teatrului este alta. Soluția trebuie să o găsească fiecare dintre noi, așa cum Carina însăși a găsit-o în această poveste.

Distribuie aceasta pagina

)