Bilete la Muzeul Municipal Curtea de Arges

Data si locatia

16 oct-07 aug 2020
Muzeul Municipal - 2019-2020

Curtea de Arges, Muzeul Municipal Curtea de Arges

Bilete   

de la 1,00 RON

Asigurare En Garde
La acest eveniment iti poti asigura biletele. Afla mai multe aici.

Preocupări pentru păstrarea și valorificarea patrimoniului cultural al orașului istoric Curtea de Argeș (atestat încă din secolul XIV) au existat încă din perioada lui Alexandru Ioan Cuza, dar numai în domnia regilor Carol I și Ferdinand I au putut să fie puse în aplicare, prin restaurările de la cele două mari monumente de tip necropolă domnească: Mănăstirea Curtea de Argeș (între 1875-1892) și Biserica Sfântul Nicolae Domnesc (1911-1929).
Au existat colecţii de tip muzeal expuse pentru vizitatori încă din anul 1924, în interiorul Bisericii Domneşti constând în arheologie, artă decorativă, iconografie şi numismatică. Între anii 1929-1956, Biserica și Curtea Domnească au fost considerate de ministerul de resort ca și având funcție de muzeu.
Din 1956, la Biserica Domnească nu s-au mai oficiat slujbe decât de trei ori pe an (cu aprobarea Ministerului Culturii), în zilele de Paști, de hramul Sfântului Nicolae și de Crăciun. Colecții etnografice constând în costume populare și ceramică argeșeană au fost expuse în Căsuța musceleană (1867) de lângă Biserica Domnească.
În urma Hotărârii Consiliului Popular, la 25 mai 1969 se inaugurează oficial Muzeul Orășenesc Curtea de Argeș, cu secția de istorie, având în componență însă și Ansamblul Feudal Curtea Domnească.
În Casa Norocea (monument de arhitectură argeșeană construit între 1922-1924), s-a organizat în anul 1972 expoziţia de bază a Secţiei de etnografie şi artă populară, prezentând la parter un interior de casă argeşeană, piese de port, piese pentru păstorit, colecții de ceramică, fier și lemn, având, de asemenea și o colecție de artă plastică la etaj, cu tablouri și obiecte personale ce au aparținut restauratorului Bisericii Domnești, pictorul Dumitru Norocea.
Între 1969-1984 muzeul de istorie a funcționat în clădirea de patrimoniu a fostei Primării (construită în 1912) pentru ca mai apoi din noiembrie 1989 să fie redeschis în clădirea fostului Spital (construită în 1897), beneficiind aici de un spațiu mai mare de expunere.
Expoziţiile patrimoniale de la sediul central prezintă azi colecţii de istorie și arheologie: obiecte din neolitic, epoca dacică, romană, bizantină, ceramică medievală (secolele XIII - XVI); numismatică: dacică, romană, bizantină, medievală (tezaurul de monede de la Carol Robert), colecţii de medalii, plachete şi decoraţii româneşti (secolele XIX - XX); artă românească: vase decorative din bronz şi cositor (secolele XVI - XVIII); colecții de obiecte tehnice, de arme și costume militare.
În prezent Muzeul Municipal Curtea de Argeș, prin strategiile de dezvoltare a patrimoniului, constând în achiziții, donații, cercetări arheologice sau transfer, a ajuns să dețină aproape 14.000 obiecte, propunând și clasarea celor foarte valoroase la Institutul Național al Patrimoniului.

Prin cumpararea unui bilet de pe site-ul Bilete.ro, participantul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la spectacol, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la spectacol, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta)

Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceprea spectacolului.
Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.
Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.
Lista casieriilor Bilete.ro de la care se pot achizitiona biletele se poate verifica aici: Lista casieriilor Bilete.ro
Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay
Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom
Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale
INFORMATII BILETE - call center 021.311.93.23 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.