Bilete la Madrigal - Casa Colindelor

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 24 dec 2022
momentan nu sunt programate alte evenimente

Biletele la Tururile MADRIGAL - CASA COLINDELOR vor putea fi achiziționate cu un cost de 50 lei / persoană cu programare prealabilă, pentru un tur cu maximum 8 persoane. Durata unui tur este de 30 de minute
Locatie: Aleea Dealul Mitropoliei nr. 11, București
Perioada: 4 – 24 decembrie 2022

PROGRAM DE VIZITARE
Sâmbătă & Duminică: 10:00 – 20:30
Luni – Vineri: 17:00 – 20:30
24 Decembrie: 10:00 – 16:30

În perioada 4 - 24 decembrie 2022, Casa Madrigal, din Aleea Dealul Mitropoliei, nr 11, se transforma în Casa Colindelor.

De aproape 6 decenii bucuria Crăciunului este legată cu fire invizibile de un sunet – cel al Madrigalului. Comunismul a încercat să taie orice legătură cu zona sacră, a pus cătușe cuvintelor și oamenilor, dar nu a putut încătușa sunetul Corului Madrigal. În vremuri în care orice era cenzurat, colindele Madrigalului au zburat către lume, ca niște păsări ale speranței. Înregistrările ilicite cu colindele Madrigalului au împânzit România, ca o rețea invizibilă și secretă, readucând bucuria Crăciunului în casele românilor.

În pragul Crăciunului și a aniversării de 60 de ani de existență, sediul Corului Madrigal va fi transformat într-o capsulă a timpului, printr-o experiență interactivă și senzorială ce vă va purta prin decenii, istorii și amintiri.
Vizitatorii vor putea să își programeze un tur ghidat care va recrea povestea culturală și sonoră a Crăciunului în România postbelică, trecând prin istoria de aproape 60 ani a ansamblului, care, în 1966, la trei ani de la înființare, în plină dictatură, a redat Crăciunul românilor.
Turul colindelor va curprinde 7 stații de explorare senzorială, care pornesc de la expunerea primului și singurului disc de colinde (vinil) produs în România comunistă, cel al Corului Madrigal.

Conceptul MADRIGAL – CASA COLINDELOR este creat de Emil Pantelimon, scenografia de Vladimir Turturica. Light design-ul este semnat de de Alin Popa, iar video mapping-ul de Dorin Popovici.

La un tur ghidat MADRIGAL – CASA COLINDELOR pot participa maximum 8 persoane
Durata unu tur este de circa 30 de minute.

Un proiect implementat de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Parteneri: Compania Națională Aeroporturi București, CARPATINA, Opera Comică pentru Copii, ROMSILVA – Regia Națională a Pădurilor
Parteneri media: AGERPRES, Agenția de cArte, Bookhub, Itsy Bitsy, Radio BUCUREȘTI, Radio France International România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RADOR, Revista Psychologies, spotmedia.ro, Zile și Nopți

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.