Bilete la LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 30 nov 2023
momentan nu sunt programate alte evenimente

Joi, 30 noiembrie 2023, ora 19.00

Sala Palatului Cultural

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Concert dedicat Zilei Naționale a României

Dirijor Radu Popa

Solistă Irina Sârbu

Astăzi e ziua ta, Trurli, Zaraza, Estrelita, Inima e o chitară, Suflet candriu, Tangoul de demult ș.a.

în aranjamente muzicale realizate de Ioan Dobrinescu

La fiecare nouă apariție pe scenă - și în cei peste 20 de ani de carieră ocazii au fost nenumărate – Irina Sârbu uimește și încântă. Mereu curioasă și scormonitoare în diverse direcții, artista coboară în adâncurile eu-lui său, unde amalgamează, în continuă mișcare, tradiția cu inovația, jocul spontan cu experimentul bine gândit. De aici prospețimea continuă a interpretărilor, surpriza voioasă a unei improvizații agile ce se bazează pe mulți ani de studiu al muzicii clasice, apoi al jazz-ului și pe o pasiune arzătoare pentru folclorul românesc.

Irina Sârbu a fost eleva Ancăi Parghel, de la care a învățat enorm. Are la activ numeroase proiecte muzicale și teatrale, două albume de etnojazz – „Șapte Scări” alături de Ethnotic Project (2015) și „World Symphony” alături de Marius Mihalache (2007) -, iar în luna august a anului 2023 a lansat primul său album de jazz, intitulat „At The End Of July”, compus integral - muzică și versuri - de ea, în aranjamentele binecunoscutului pianist Sorin Zlat.

Numeroasele universuri sonore nu se exclud, dimpotrivă, se potențează reciproc și dacă rezultatul se combină și cu o artă a actorului atent studiată, rezultatul nu poate fi decât spectaculos. De la jazz-ul standard la ethnojazz și, în ultimii ani la partituri instrumentale redate vocal (Bach, Boccherini, Albinoni, Dinicu), parcursul muzical al interpretei, renumită pentru sensibilitatea și expresivitatea debordante și pentru timbrul cu totul special, a atras atenția multor muzicieni, care și-au dorit să colaboreze cu ea în diversele lor proiecte. Așa a prins contur și cel intitulat „Muzica Bucureștiului de altădată“, prezentat pentru prima oară în luna aprilie a anului 2022, când, la Ateneul Român, orchestra Camerata Regală, dirijorul Radu Popa și vocalista Irina Sârbu au susținut primul concert cu vechile melodii, care se cântau odată în „Micul Paris“. Printre ele, „Hai să-ți arăt Bucureștiul noaptea“, „Astăzi e ziua ta“, „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara“, „Iubesc Femeia“, „Trurli, „Zaraza“, „Estrelita“, „Inima e o chitară“, „Inima-i un telefon“, „Toată ziua-n ascensor“, „Tangoul de demult“, „Suflet candriu“, „Mein kleiner grüner Kaktus“, în aranjamentul muzical realizat de Ioan Dobrinescu.

Un concert reușit, un concert spectaculos - „Muzica Bucureștiului de altădată” – urcă în seara de joi, 30 noiembrie 2023, de Ziua Națională a României, și pe scena Filarmonicii din Arad!

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.