Bilete la Femeile celebre ale Romaniei

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 01 mar 2021
momentan nu sunt programate alte evenimente

Lector Anita Sterea
Organizator Fundatia Calea Victoriei
Dată începere 1 martie 2021
Oră curs 19:00
Număr ateliere 2
Frecvenţă săptămânal, luni (o întâlnire durează 2h)
Tip Teoretic
Varsta Minimă 16 ani
Cost 150 de lei (total pentru 2 întâlniri)

Cursul are loc online.

Cum? Cu o ora înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment. In prealabil descarcă aplicația Zoom (pe telefon sau pe computer).

Vă invităm să ne bucurăm împreună ascultând istoriile unor doamne curajoase, devenite celebre atât în ţara noastră, cât şi în străinătate, din secolele XIX şi XX. Ele reprezintă – pentru tinerele şi doamnele de astăzi – modele şi surse de inspiraţie pentru conturarea unor destine memorabile, într-o lume în care femeile se aflau în umbra bărbaţilor.

Se spune că în spatele fiecărui bărbat puternic se află o femeie şi mai puternică. De-a lungul istoriei, aceste femei au păşit în lumina reflectoarelor şi şi-au pus amprenta asupra dezvoltării naţionale sau a unor schimbări internaţionale. Fie că e vorba despre o implicare în sfera politicului, a afacerilor, fie în a medicinei sau a culturii, fiecare personalitate prezentată în cadrul acestor întâlniri îşi merită atributul de „mare doamnă a culturii şi istoriei naţionale”.

Cursul este gândit în două întâlniri, cu următoarele teme:

1. Poveştile doamnelor cu sânge albastru: Elena Văcărescu – prima femeie din România membru de onoare al Academiei Române, Regina Maria – stâlpul vieţii politice şi culturale din primele decenii ale secolului XX, Martha Bibescu – una dintre cele mai inteligente şi fermecătoare femei din prima parte a sec. XX, din Europa, Elena Ghica – prima femeie din lume ce a escaladat vârful Mont Blanc, Maria Rosetti – Cantacuzino – prinţesa cu destin tumultuos, Elena Negruzzi – prima femeie avocat din România şi Marina Stirbey – unul dintre cei mai bine pregătiţi piloţi europeni, sunt protagonistele acestei întâlniri.

Toate aceste doamne cu destine zbuciumate, dar cu ambiţie şi dorinţă de schimbare, au avut curajul să pătrundă într-o lume închisă lor până atunci, să îşi croiască un nou drum atât pentru ele, cât şi pentru urmaşele lor.

2. Româncele celebre active în domenii culturale – teatru, muzică, literatură. La a doua întâlnire aflăm povestea destinului tragic al Iuliei Hasdeu, povestim despre rolurile emblematice ale Elvirei Popescu, descoperim succesul muzical european al Mariei Tănase, dar şi povestea prea puţin cunoscută a Haricleei Darclee etc.

Doamnele despre care vom povesti nu s-au limitat doar la artele frumoase, ci au abordat şi domenii tehnice, accesibile, până la sfârşitul secolului al XIX-lea, doar bărbaţilor. Aflăm cine a fost Virginia-Andreescu Haret – una dintre primele femei arhitect din lume, Smaranda Brăescu – prima femeie paraşutist din România şi printre primele din lume, dar şi Ana Aslan, inventatoarea unor produse medicale inovatoare, adorate de vedetele de la Hollywood şi personalităţi din întreaga lume.

Uitându-ne în trecut, putem afirma că dacă nu ar fi existat aceste femei istoria şi moştenirea noastră, precum şi imaginea internaţională a României ar fi fost cu totul altele.

Vă aşteptăm într-o călătorie în timp unde vom trece de la decizii istorice la negocieri politice, romanţe sau invenţii medicale. Vom vorbi despre istorie, artă, sport, arhitectură şi feminism şi vom urmări fragmente de interviuri sau fotografii de epocă.

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete) si cost procesare Bilete.ro.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului

Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.