Bilete la Cum sa-ti gasesti vocatia – Atelier pentru adulti

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 14 ian 2021
momentan nu sunt programate alte evenimente

Lector Alice Macrina Cornea
Organizator Fundatia Calea Victoriei
Dată începere 14 ianuarie 2021
Oră curs 19:00
Număr ateliere 5
Frecvenţă săptămânal, joi (o întâlnire durează 2h)
Tip Practic
Varsta Minimă 18 ani
Cost 375 de lei (total pentru 5 întâlniri)

Cursul are loc online.

Cum? Cu o ora înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi din partea echipei BILETE un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment și instrucțiunile de conectare. In prealabil descarcă aplicația Zoom (pe telefon sau pe computer).

Confucius a lăsat moştenire omenirii acest citat: „Fă ceea ce-ţi place şi nu va trebui să mai munceşti niciodată în viaţa ta!”

Când a fost ultima oară când ai uitat să bei sau să mănânci pentru că făceai ceva ce-ţi plăcea foarte mult? Atunci când realizezi ce anume te pasionează şi îţi pune abilităţile în valoare eşti la un pas distanţă să afli şi care este domeniul profesional care ţi se potriveşte.

Pentru a parcurge cu succes acest proces, ai nevoie de îndrumarea unui consilier vocaţional şi de instrumentele pe care acesta le foloseşte.

Te invit să începem împreună acest drum şi să te însoţesc în rolul de consilier vocaţional astfel încât să faci alegeri mai inspirate şi mai bine argumentate în viaţa ta profesională, fie că te afli la primul job, fie că ai deja o carieră în spate.

Sesiunile despre consilierea vocaţională te vor ajuta să:

Te cunoşti mai bine
Alegi conştient următorul pas în cariera ta
Identifici ce abilităţi ţi-ai dezvoltat până acum şi cum poţi să le valorifici în viitor
Îţi îmbunătăţeşti încrederea în tine
Te integrezi mai uşor într-un mediul de lucru nou
Relaţionezi mai uşor
Îţi îndeplineşti obiectivele cu mai puţin efort şi mai multă satisfacţie
Fiecare sesiune va aborda câte un instrument folosit în consilierea vocaţională: chestionare de identificare a valorilor sau a intereselor, teste proiective şi de autoevaluare, analiză SWOT, teste de personalitate etc.

La fiecare întâlnire, pe lângă interpretarea rezultatelor fiecărui instrument folosit, vei învăţa să pui în aplicare ceea ce ai aflat despre tine. Vei şti, ca urmare, cum să te pui în valoare, din punct de vedere profesional, prin alegeri mai conştiente, care să te susţină în viitor.

Temele cursului sunt:

1. Autocunoaştere: indentificarea abilităţilor, punctelor tari şi a celor slabe. Ce este consilierea vocaţională şi prin ce metode & instrumente te poate ajuta. Completarea analizei SWOT. Interpretarea individuală a rezultatelor.

2. Ce este important pentru tine? Chestionar de identificare a valorilor. Ce activităţi se potrivesc valorilor tale? Corelarea valorilor personale cu domeniile şi industriile de pe piaţa muncii.

3. Cunoaşte-ţi tipul de personalitate. Test de personalitate – tipologiile lui Carl G. Jung. Îţi vei cunoaşte mai bine tipul de personalitate din 4 perspective:

Atitudinea/orientarea faţă de lume.
Felul în care percepi lumea înconjurătoare.
Felul în care iei decizii.
Condiţiile în care dai randamentul cel mai bun în activitatea pe care o faci în prezent.
Identificarea şi cunoaşterea tipului tău de personalitate te ajută să afli ce domenii de activitate ţi se potrivesc.

4. Pune-ţi în practică pasiunile şi calităţile. Principiul celor 5M: aplică în viaţa ta cei 5M indiferent de domeniul de activitate ales ca să fii cât mai aproape de îndeplinirea vocaţiei tale. Exerciţiu practic de stabilire a planului de acţiune individual.

5. Roata vieţii. Care este nivelul satisfacţiei tale, ca urmare a clarificării vocaţiei şi planului de acţiune? Vei putea să stabileşti ce paşi ai de urmat în continuare, ca să-ţi împlineşti vocaţia. Cum îţi stabileşti următoarele obiective şi cum le îndeplineşti – metode de succes în definirea obiectivelor.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.