Bilete la Concert simfonic – Haydn, Bruckner

Data si locatia

08 nov

ora 19:00

Concert simfonic – Haydn, Bruckner

Iasi, Casa de Cultura a Studentilor

Bilete   

de la 33,92 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.

Vineri, 8 noiembrie 2024, ora 19
Casa de Cultură a Studenților
Concert simfonic – Haydn, Bruckner
Dirijor: Tiberiu Soare
Solist: Octavian Lup, violoncel

Program:
Joseph Haydn
Uvertura `L’isola disabitata
Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră

Anton Bruckner
Simfonia nr. 3 în re minor (versiunea 1889)

Concert simfonic dedicat bicentenarului nașterii lui
Anton Bruckner (1824 – 1896)

Anton Bruckner a fost un compozitor de geniu dar aproape necunoscut, cretorul unor organisme simfonice fără precedent, unice în epocă, în anumite privinţe asemănătoare cu imensele opere wagneriene. Simfonia în re minor este fără îndoială o capodoperă, poate chiar prima creaţie bruckneriană genială, de extraordinară monumentalitate.

Tiberiu Soare este absolvent al Universității Naționale de Muzică București, avându-i printre profesori pe Ludovic Bacs, Petru Andriesei și Horia Andreescu. În anul 2018 obține titlul de Doctor în muzică, prezentând teza „Tragedia lirică Oedipe de George Enescu, O perspectivă dirijorală”, avându-l ca îndrumător pe Prof. Univ. Dr. H.C. Dan Dediu. Din anul 2003 colaborează frecvent cu Universitatea Națională de Muzică București, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală, catedra Dirijat de orchestră în calitate de Cadru Didactic Asociat iar între anii 2018-2023 în calitate de Conf. Univ. Dr.
În mai 2018 Casa Regală a României i-a acordat lui Tiberiu Soare distincția Ordinul Coroana României în Grad de Ofițer.
Din 2007 și până în prezent este colaborator permanent al Fundației Calea Victoriei. În calitate de lector al Fundației a susținut mai multe șiruri de conferințe interactive pe teme muzicale ale căror conținut a fost sintetizat în două volume: Pentru ce mergem la Operă? (Premiul Galei Societății Civile 2014) și Nouă povestiri muzicale (2016).
În anul 2024 Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România i-a acordat Premiul de Excelență pentru interpretarea Tragediei Lirice Oedipe de George Enescu.
Tiberiu Soare își desfășoară activitatea ca dirijor din 1999, colaborând de-a lungul timpului cu numeroase filarmonici și teatre de operă. Din 2003 este Dirijor al Ansamblului de Muzică de Avangardă “Profil”.
În 2007 a contribuit la înființarea Studioului Experimental de Operă și Balet „Ludovic Spiess”, inițiind activitatea acestui Serviciu din subordinea Operei Naționale București în calitate de Coordonator.
Tot în cadrul Operei Naționale București a fost numit de-a lungul timpului și în funcții de conducere precum: Manager Director General Interimar (2016), Director General Adjunct (2018), Director Artistic (2021). Între 2012 și 2015 a fost Dirijor Principal al Orchestrelor și Corurilor Radio România iar din 2020 până în 2024, artistul a ocupat funcția de Dirijor Principal al Filarmonicii de Stat din Sibiu.
Tiberiu Soare își desfășoară activitatea la pupitrul Operei bucureștene din anul 2005.
Pe plan internaţional activitatea artistului a constat în colaborări cu numeroase ansambluri de prestigiu, precum: London Philharmonic Orchestra, Kammer Ensemble N (Stockholm), Musica Vitae Chamber Orchestra (Suedia), Osaka Chamber Symphony Orchestra (Japonia), Bad-Reichenhaller Orchester (Germania), Teatrul Național de Operă și Balet “Maria Bieșu” din Chișinău, Orchestra Radio din Sofia, Orchestra Filarmonicii din Atena, „Bedrich Smetana” Philharmonic Orchestra (Zlin, Cehia), Orchestra Radio Praga, Camerata Salzburg, Orchestra Simfonică de Stat din Izmir (Turcia), Korean National Ballet (Seoul, Coreea de Sud), RTÉ Orchestra (Dublin, Irlanda).

Octavian Lup este unul dintre cei mai străluciți violonceliști ai generație sale, laureat a numeroase concursuri din România și din străinătate, care a concertat pe patru continente ale lumii alături de nume cu rezonanță din domeniul muzicii clasice.
În 2013 a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, clasa profesor Marin Cazacu, continuându-și studiile la Conservatorul Național Superior din Paris, unde i-a avut ca profesori pe Roland Pidoux și pe Xavier Phillips. De asemenea, Octavian s-a perfecționat la renumita „Kronberg Academy” din Germania, unde a fost îndrumat de violonceliștii Frans Helmerson și Gary Hoffman. La începutul anului 2019 obține titlul de Doctor în Muzică de la Universitatea Națională de Muzică din București.
Octavian a cântat ca solist cu toate filarmonicile importante din România, inclusiv Filarmonica „George Enescu” din București. Dintre scenele internaționale pe care a urcat se numără: „Musikverein” din Viena, „Konzerthaus” din Berlin, „Philharmonie Berlin”, „Concertgebouw” din Amsterdam, „Luxembourg Philharmonie”. A colaborat cu nume importante din lumea muzicii precum Pinchas Zukerman, Cristian Măcelaru, Cvartetul Belcea sau David Garett.
Pe lângă lângă activitatea solistică intensă, Octavian își dedică timpul tinerei generații de muzicieni, fiind lector universitar doctor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.
Începând cu 2019 este violoncelist în Orchestra Operei Naționale din București, în paralel cu activitatea sa solistică. Octavian este deosebit de implicat și în latura pedagogică, oferindu-și experiența și cunoștințele noii generații de muzicieni, prin cursurile de măiestrie pe care le susține. Elevii și studenții săi sunt recunoscuți deja la nivel internațional, reprezentând România cu cinste. De asemenea, este atras de arta dirijorală, fiind dirijorul orchestrei „New Hope”, pe care a înființat-o în urmă cu trei ani.
De-a lungul activității sale profesionale, Octavian a fost distins cu zeci de premii la Concursuri Naționale și Internaționale, dintre care amintim: Premiul I și Marele Premiu la toate Olimpiadele Naționale de Muzică între anii 2001-2007; Câștigătorul selecției naționale al „Eurovision Young Musicians”; Marele Premiu la Concursul Internațional „George Georgescu” Tulcea; Marele Premiu la Concursul Național “W. A. Mozart” Târgoviște; Premiul al II-lea la Concursul Internațional “David Popper” Ungaria; Marele Premiu la Concursul Național „Paul Constantinescu” București; Marele Premiu la Concursul Național „Mihail Jora” București; Semifinalist al Concursului Internațional „George Enescu” în 2014 şi în 2016.

Biletele se pot achiziționa on-line până în ziua concertului, la ora 12. După această oră, biletele se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii.

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete) si cost procesare Bilete.ro, costuri identificate separat in pasii comenzii.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului

Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.

Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.