Bilete la Concert simfonic - Daniel Manasi

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 02 feb 2023
momentan nu sunt programate alte evenimente

Joi 2 februarie 2023 ora 19.00
Sala Palatului Cultural

Concert simfonic

Dirijor Daniel Manasi

Solist Eduard Antal - orgă

Program

Tomaso Albinoni Adagio în sol minor pentru orgă și orchestră de coarde

Josef Rheinberger Concertul nr. 1 în fa major pentru orgă și orchestră op. 137

Piotr Ilici Ceaikovski Serenada pentru orchestră de coarde op.48

O melodie de o frumusețe obsedantă constituie piatra de temelie a uneia dintre cele mai celebre partituri ale muzicii clasice, Adagio în sol minor pentru orgă și orchestră de coarde, un ópus atribuit compozitorului venețian din secolul al XVIII-lea, Tomaso Albinoni, însă compus în mare parte de către cercetătorul și expertul în Albinoni, din secolul XX, Remo Giazotto.

O introducere perfectă pentru o seară cu muzică de orgă, al cărei centru de greutate îl constituie Concertul nr. 1 pentru orgă de Joseph Rheinberger, o premieră absolută în repertoriul Filarmonicii, rezervată remarcabilului Eduard Antal, pentru prima sa revenire la Arad, în 2023. Un ópus romantic fascinant, livrat în vocabularul muzical al sfârșitului de secol XIX, structuri care amintesc de Felix Mendelssohn Bartholdy, dar și de disciplina contrapunctică, ce descinde din tradiția lui Johann Sebastian Bach, fac ca această nouă audiție să fie una dintre cele mai agreabile și promițătoare!

Primul concert de februarie se încheie însă sub semnul muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovski, prin splendida Serenadă pentru orchestră de coarde, o partitură inspirată deopotrivă de fascinația pentru Mozart, pentru valsul vienez al secolului al XIX-lea, pentru meditația cvasireligioasa a elegiei și temele populare rusești.

Vă așteptăm în seara de 2 februarie 2023, la ora 19.00, la o nouă întâlnire cu capodopere, la un concert care îl readuce la pupitrul ansamblului orchestrei de coarde pe Daniel Manasi!

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.