Bilete la Cafenele, Cofetarii si gradini din Bucurestiul de odinioara

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 27 nov 2020
momentan nu sunt programate alte evenimente

Lector Anita Sterea
Data 27 noiembrie 2020
Ora 19:00
Număr ateliere 1
Tip Teoretic
Varsta Minimă 14 ani
Cost 60 de lei
Organizator : Fundatia Calea Victoriei

Evenimentul are loc online.

Cum? Cu o ora înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi din partea echipei BILETE un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment și instrucțiunile de conectare. In prealabil descarcă aplicația Zoom (pe telefon sau pe computer).

Bucureştiul Belle Epoque era presărat cu localuri cochete unde bucureştenii veneau să-şi întâlnească prietenii, să dezbată afaceri, să-şi găsească inspiraţia sau să afle ultimele noutăţi din oraş. Desigur, în aceste cafenele, terase, cofetării sau restaurante erau servite şi meniuri apetisante, de inspiraţie pariziană, foarte apreciate de publicul larg.

Vă invităm la un eveniment în care să descoperim cafenelele, cofetăriile, grădinile de vară şi restaurantele celebre din Micul Paris. Vom povesti despre cei care treceau pragul acestor localuri precum şi de activităţile care se desfăşurau cu regularitate în aceste locuri: de la dezbateri politice, culturale sau intelectuale, la muzică şi dans. Nu vom uita nici de delicatesele servite, fie că e vorba de ciocolată, bere, mici sau prăjiturile Bibescu şi Joffre.

Cafenelele literare vizitate de Eminescu, Slavici, Caragiale, Coşbuc sau Arghezi au rămas menţionate în memorii, jurnale sau lucrări literare. Dintre acestea, Capşa este cea mai cunoscută. Cafeneaua Capşa devine o oază de intelectualitate pentru societatea românească în a doua jumătate de secol XIX. Este o Universitate alternativă unde dezbaterea culturală este la mare preţ. În acelaşi timp, Capşa rămâne celebră pentru ciocolata care de altfel va fi şi premiată la nivel internaţional.

Cafenelele Corso, Royal şi Elefterescu erau alte locuri în care bucureştenii îşi petreceau timpul liber, iar cofetăria Nestor le oferea acestora dulciuri după moda occidentală – şerbet de mango sau mini prăjituri.

Vara se mergea la terase, iar Terasa Oteteleşanu era poate cea mai cunoscută din zona Centrului Vechi. Astăzi pe locul fostei terase se înălţă Palatul Telefoanelor, cândva cea mai înaltă clădire din oraş.

Restaurantele erau şi ele foarte vizitate. Caru Cu Bere, Monte Carlo, Union, Cina sau Bufetul de la Şosea sunt doar câteva din cele mai cunoscute şi aglomerate localuri.

Prezentarea va fi însoţită de imagini de arhivă şi contemporane.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De 13 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.
Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.