Bilete la Bunele maniere si eticheta in societate

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 04 nov 2021
momentan nu sunt programate alte evenimente

Lector Fundatia Calea Victoriei Monica Neațu
Dată începere 4 noiembrie 2021
Oră curs 19:00
Număr ateliere 3
Frecvenţă săptămânal, miercuri (o întâlnire durează 2h)
Varsta Minimă 16 ani
Cost redus cu 10% 216 de lei (total pentru trei ședințe)

Cursul are loc online.

Vă invităm la un atelier interactiv şi aplicat pe situaţii practice, de bune maniere şi etichetă, care să vă ajute să fiţi o prezenţă plăcută în societate, să vă însuşiţi eticheta de la mesele festive, precum şi regulile care fac mai armonioasă relaţia de cuplu.

Uitate şi neînţelese de la o generaţie la alta, evocate cu nostalgie atunci când admirăm rafinamentul străbunicilor noştri, bunele maniere ne par dificil de aplicat „ca la carte” în galopul cotidian. Elaborate, de-a lungul secolelor, la marile curţi regale, regulile de etichetă aveau drept scop impunerea unor ierarhii politice, sociale etc.

Dar azi, în epoca libertăţilor absolute, ce rost mai au? Ce s-a păstrat din complicatele codificări de acum un secol şi cum le adaptăm la stilul nostru de viaţă fără să generăm momente penibile şi gafe monumentale?

Atelierul la care vă invităm este interactiv şi relaxat, cu multe sfaturi şi exemple uşor de reţinut şi aplicat. La final, poate nu vom reuşi să fim la fel de subtili precum domnii şi doamnele din secolul al XIX-lea, dar sigur vom privi cu mai multă relaxare, îngăduinţă şi tact diversele provocări cotidiene.

Temele celor trei ateliere sunt:

1. O prezenţă plăcută în societate. Aspectul exterior: haine şi accesorii (poşeta, telefonul mobil şi alte obiecte buclucaşe). Coduri vestimentare (ex.: Ce reguli vestimentare trebuie să respectăm la un prânz de afaceri, dar la un dineu?). Comunicarea cu ceilalţi. Formule de adresare. Salutul. Arta conversaţiei. Complimente. Gafe şi câteva gesturi controversate. Relaţii profesionale şi relaţii personale (şefi, colegi, prieteni, rude).

2. Rafinamentul cotidian. În mijloacele de transport, la cumpărături, la cinema, teatru, muzee, parcuri etc. În vizită – oaspetele perfect şi gazda desăvârşită. Diverse tipuri de vizite şi invitaţii (ex.: dineu, prânz de afaceri, cocktail, garden-party, cină/masă în familie, o gustare cu prietenii, vizite neanunţate). Masa – câteva reguli simple (tacâmuri, veselă, pahare etc).

3. De la prima întâlnire la nunta de diamant. Câteva reguli şi controverse – de la prima privire la sex-etiquette. Împreună în societate. Cererea în căsătorie. Logodna. Nunta. Aniversările şi alte evenimente fericite. Situaţii mai puţin plăcute (despărţire, divorţ etc.)

Video cu lector

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.