Bilete la Atelier online de comunicare asertiva

Data si locatia

19 feb-12 mar

ora 19:00

Atelier de comunicare asertiva - 19 feb

Online, Video Conferinta

Bilete   

de la 300,00 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.

Lector Roxana Nourescu
Organizator Fundatia Calea Victoriei
Dată începere 19 februarie 2021
Oră curs 19:00
Număr ateliere 4
Frecvenţă săptămânal, vineri (o întâlnire durează 2h)
Varsta Minima : 16 ani

Cursul are loc online.

Cum? Cu o ora înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment. In prealabil descarcă aplicația Zoom (pe telefon sau pe computer).
Comunicarea interpersonală este un schimb de informaţii, emoţii, gânduri, idei prin care ne apropiem sau ne îndepărtăm de alţi oameni, ne afirmăm şi ne deschidem drumul în lume. Asertivitatea este capacitatea de a putea să comunici sincer, deschis şi ferm despre o gamă largă de fapte ţinând cont de propriile nevoi, dorinţe, valori, dar şi de impactul cuvintelor şi comportamentului tău asupra celorlalţi; cu alte cuvinte, să spui ceea ce simţi şi ce doreşti fără a leza alte persoane.

O capacitate bună de comunicare presupune cunoaştere de sine şi atenţie la ceilalţi, pentru a putea decripta şi înţelege cât mai bine natura şi calitatea unei interacţiuni. În contextul comunicării asertive, cunoaşterea de sine înseamnă să ştii cu precizie care îţi sunt emoţiile, nevoile şi limitele într-o situaţie dată şi să ai încredere în validitatea acestora în aşa fel încât să le poţi exprima clar, atât în propria minte cât şi faţă de ceilalţi oameni.

Asertivitatea este o abilitate care are nevoie de exerciţiu şi de perseverenţă, dar se întemeiază întotdeauna pe alte aspecte ce ţin de psihologia individuală: stilul de relaţionare învăţat pe parcusul vieţii, stima de sine, încrederea în sine.

Iată ce vom discuta la fiecare dintre cele trei întâlniri:
1. Stiluri de comunicare.

Unii oameni spun ceea ce au de spus într-un mod care îi răneşte şi îi îndepărtează pe ceilalţi. Alţii, dimpotrivă, nu au curajul de a spune direct ceea ce simt, gândesc sau doresc şi fie îşi reprimă propriile nevoi acumulând suferinţă, fie o spun „pe ocolite” sau prin cuvinte din care răzbate în mod indirect ostilitatea.

În prima întâlnire vom trece în revistă aceste stiluri de comunicare şi vom vedea cum se deosebeşte comunicarea asertivă de agresivitate sau de pasivitate.

2. Ce ne împiedică să fim asertivi?

Unii folosesc un mod de comunicare agresiv pentru că nu îşi pot ţine în frâu emoţia intensă, proiectează vina asupra celorlalţi sau pentru că în istoria lor de viaţă au învăţat că doar aşa pot fi luaţi în considerare.

Alte persoane nu spun exact ceea ce cred sau se simt obligate să accepte lucruri cu care nu sunt de acord, deoarece nu au încredere în legitimitatea nevoilor lor şi se tem că vor fi respinse sau vor pierde relaţiile importante. În această întâlnire vom vorbi despre bariere în comunicarea asertivă şi despre motivele mai profunde ale dificultăţilor de exprimare.

3.Ce ne ajută să fim mai asertivi?

Pornind de la temele discutate în a treia întâlnire, vom folosi exerciţii pentru a învăţa să abordăm barierele interne care ne împiedică în comunicare.

4.Cum ne putem exersa asertivitatea?

Ţinând cont de ideile discutate mai sus, la ultima întâlnire vom trece în revistă câteva tehnici practice de comunicare şi vom căuta împreună modalităţi de exprimare potrivite pentru situaţiile dificile din viaţa de zi cu zi.

Cost Participare la cursul online : 300 de lei (total pentru 4 întâlniri)

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete) si cost procesare Bilete.ro.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului

Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.