Bilete la Tehnici de relaxare prin mindfulness

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 16 nov 2021
momentan nu sunt programate alte evenimente

Lector Mihaela Mîndreci
Dată începere 16 noiembrie 2021
Oră curs 19:00
Număr ateliere 5
Frecvenţă săptămânal, marți (o întâlnire durează 2h)
Tip Practic
Cost redus 10% 337 de lei (total pentru 5 întâlniri)

Cursul are loc online.
Ştiai ca în creierul uman există o structură cheie implicată în felul în care reacţionăm la stres? Ştiai că, atunci când este „activată”, această structură ne împiedică să ne relaxăm şi să găsim răspunsuri sănătoase la situaţiile de stres cu care ne confruntăm în viaţa de zi cu zi? Ştiai că, atunci când exersezi zilnic aducerea atenţiei într-un singur loc, obţii un efect de „calmare” a acestei formaţiuni şi asta este ceva ce se simte în corpul tău şi se vede şi în exterior?

Tehnicile de relaxare ne sunt disponibile tuturor, însă de multe ori gândim că „poate funcţionează pentru alţii, dar pentru mine nu. Eu sunt prea mental, prea încordat, prea agitat” sau orice altceva consideri că e valabil pentru tine.

Acest atelier îţi propune un experiment pe parcursul celor 5 întâlniri: să înveţi să observi că mintea agitată şi corpul încordat se pot relaxa când le oferi atenţia ta într-un mod foarte particular.

Vei pătrunde în domeniul mindfulness care explorează felul în care putem deveni mai prezenţi la experienţa vieţii şi căruia ştiinţa îi oferă atâta atenţie în ultimii ani. Vom vorbi despre tehnici, vom experimenta şi vei pleca acasă cu un kit de mare folos când eşti stresat.

Ca să putem vorbi despre relaxare şi tehnici prin care o obţinem, este nevoie să afli ce este stresul. Unde se simte şi cum să-l reperezi din ce în ce mai uşor, ca să înţelegi ce anume exact te face să te simţi aşa. Vei afla care e legătura stresului cu creierul şi cum putem să folosim ceea ce deja avem, ca să reuşim să ne calmăm mintea agitata si corpul.

Atelierul foloseşte tehnici de mindfulness pentru care nu este necesar să ai experienţă anterioară.

Vom folosi şi antrena atenţia într-un mod foarte particular pentru a creşte rezistenţa la stres, focusul şi capacitatea de a comunica ceea ce dorim cu adevărat. Aşa vom reuşi să ne creştem gradul de fericire şi să obţinem o stare de bine în general. Relaxarea şi calmul sunt bonus!!

Iată, pe scurt, conţinutul celor 5 întâlniri ale atelierului online de tehnici de relaxare prin mindfulness:
1. Conştientizarea corpului şi ascultarea mindful

2. Respiraţia mindful, practica recunoştinţei, heartfulness – Heartfulness

3. Observarea mindful a corpului, prin simţuri – ce înseamnă să priveşti, să foloseşti ochii în mod mindful, mişcarea mindful, mersul mindful, mâncatul mindful

4. Conştientizarea gândurilor si emoţiilor – noţiunile „trecut, prezent şi viitor” şi familiarizarea cu emoţiile în corp

5. Punctele de intervenţie: corp, emoţie, gânduri, comportament – parte practică şi mindfulness pentru teste şi evaluări – învăţăm să folosim intrumentele de observare personală înainte, în timpul şi după un interviu sau prezentare.

Toate aceste subiecte vor fi însoţite de experienţa personală şi împărtăşirea ei în cadrul grupului, dacă doresti, cu scopul învăţării colective.

Video cu lectorul

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.