Bilete la Spargatorul de Nuci

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 23 dec 2019
momentan nu sunt programate alte evenimente

Spărgătorul de nuci
Balet in 2 acte

Spărgătorul de Nuci, balet de legenda al Tetrului Municipal de Opera și Balet din Kiev cu soliștii săi stele ale baletului, spectacol de Craciun prin excelenta, este și in prezent unul dintre cele mai iubite spectacole.

Feeric și spectaculos, Spărgătorul de Nuci face parte din cadourile pe care le oferim deseori copiilor, o poveste ce ii incanta, o poveste ce ii umple cu magie datorită decorurilor și a mișcărilor balerinilor acompaniați de muzica plină de pasiune a celebrului compozitor rus Piotr Ilitch Tchaïkovski.

Din corpul baletului fac parte nu mai puțin de 60 de dansatori absolvenți ai prestigioaselor scoli de coregrafie din Kiev, Moscova și Sant Petersburg. Repertoriul companiei numără mai mult de 30 de spectacole de balet clasic și modern.

Durata: aproximativ 1 ora și 50 de minute

Baletul Clasic al Teatrului Academic Municipal din Kiev

Corpul baletului teatrului municipal academic al operei din Kiev este una din cele mai renumite companii de balet din Ucraina. A debutat in 1980 atunci când marele maestru al baletului, Vakhtang Vronsky, artist emerit in URSS (1905-1988), a creat Teatrul de Balet clasic din Kiev. Din 1989 pana in 2005, trupa a fost condusă de celebrul coregraf, mare maestru al baletului, câștigător al premiului Vatslav Nijinsky și laureat al concursului internațional de dans, Valeriy Kovtun (1944-2005), căruia ii succede Viktor Litvinov, maestru ilustru de balet și artist onorific al poporului ucrainean. Propunandu-și, înainte de toate, sa mențină vie moștenirea mondiala a dansului, trupa creeaza spectacole noi in locul celor clasice, abordand pe scena teme nationale, folclorice, dar și coregrafii moderne.

Repertoriul companiei numără peste 30 de spectacole de balet și un număr impozant de spectacole și concerte, printre care: Lacul Lebedelor, Frumosa din Pădurea Adormita și Spărgătorul de Nuci (P.I.Tchaïkovski), Giselle (Adam), Bayadera si Don Quijote (L.Minkus), Milioanele Arlechinului (R.Drigo), Silfida (Chopin), Cendrillon, Romeo și Julieta, Petrica și lupul, (S.Prokofiev), Francesca din Rimini (P.I.Tchaïkovski), Boléro (M.Ravel), Spartacus (A.Khachatryan), Carmen-suite (G.Bizet P.Chtchedrine), La Demoiselle et le Voyou (Shostakovich), Le Petit cheval bossu (P.Chtchedrine), Alba ca Zăpada și cei șapte pitici (B.Pavlovsky), Carnavalul animalelor(St.Saëns), La Petite

poucette (E.Roussinov), Maugli (A.Gradsky), Noapte de mai (E.Stankovitch), Le villain petit canard (O.Petrova, I.Tsesliukevich, A.Mikita). Corpul de balet est format din peste 60 de balerini absolvenți ai prestigioaselor scoli de coregrafie din Moscova, Kiev și St. Petersburg, maestrii ai dansului, dar și din începători talentați ce au participat la cele mai importante concursuri internaționale unde au câștigat numeroase medalii și premii.

Prestațiile excelente ale Baletului Calsic al Teatrului academic municipal de opera și balet din Kiev de-a lungul anilor i-au adus aprecierea unanima a publicului, a criticilor și a mass-media, atât in Ucraina cât și la nivel internațional. Participanti la numeroasele turnee din Iugoslavia, Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Germania, Canada, Slovenia, Spania, Portugalia, România, Tunisia, Japonia, balerinii trupei au avut reprezentații de excepție la Prinul concurs internațional de dans din India și la Concursul internațional de muzica George Enescu din România.

Stele ale Baletului Internaţional vor străluci în această producţie de primă clasă: Olga Golitsa, prim solistă a Operei de Stat din Ucraina va interpreta rolul Clarei, iar rolul Prinţului îi revine lui Denis Nedak – prim balerin al aceleiaţi instituţii.

OLGA GOLITSA – prim balerină – Clara
A absolvit Școala de Coregrafie de Stat din Kiev şi a devenit Prim balerină a Operei Națională Ţar Shevchenko din Ucraina în 2006.
A primit nenumărate distincţii în cadrul unor celebre competiţii internaţionale de balet clasic. Printre acestea menţionăm ''Youth of the Ballet" 2001, Serge Lifar (premiul I Kiev, 2004), Agrippina Vaganova (premiul III St. Petersburg, 2006), Anatoly Sheker (2011, 2016).
În repertoriu: Odette, Clara, Aurora ("Lacul lebedelor", "Spărgătorul de nuci" ''Frumoasa din padurea adormita'' al lui Ceaikovski), Julieta ("Romeo și Julieta" de S. Prokofiev), Nikia, Kitri (La Bayadere, Don Quixote de L. Minkus), Giselle, Raymonda, Frygia ("Spartacus" de Khachaturian), Schirin ("Legenda iubirii" de A. Melikov), Lily în baletul K. Dankevicha, White ("Bolero" de Maurice Ravel), Marina ("Zorba greacul" M. Theodorakis), Susanna ("Coppelia" de L. Delibes), „Nunta lui Figaro " etc.
Turnee în Mexic, SUA, Elveţia, Grecia, Italia, Spania, Macedonia, Danemarca, Franța, Belgia Japonia.

DENIS NEDAK – prim balerin - Prinţul
Prim-solist al Operei Naţionale din Kiev
Din 2015 este solist invitat la Teatrul American de Balet și la Opera de Stat din Viena.
Născut în Odessa.
A absolvit Şcoala de Coregrafie de Stat din Odessa în 2002.
A absolvit Academia de Dans Serghei Lifar din Kiev în 2003.
În timpul Academiei, a fost invitat să danseze la Opera Națională din Kiev, unde a interpretat rolul Paris din Romeo și Julieta și rolul Prințului din Spărgătorul de Nuci.
După absolvire, Denis Nedak s-a alăturat Baletului Național al Ucrainei, iar în 2008 a devenit solist.
În repertoriu: Solor în ''La Bayadère'', Basil în ''Don Quijote'', Prințul în ''Frumoasa din pădurea adormită'', Prințul Siegfried în'' Lacul Lebedelor'', Albrecht în'' Giselle'', Jose și Escamilio în ''Carmen'', Jean de Brienne în ''Raymonda'', Conrad în ''Le Corsaire'', Prinţul În ''Spărgatorul de nuci ''și Krass în ''Spartacus''
Participă la numeroase festivaluri internaționale și este invitat în mod regulat la Festivalul Nureyev din Kazan, Rusia.
În 2014, Nedak și-a făcut debutul cu ABT Dancing in rolul lui Solor în ''La Bayadère''.
Repertoriul său cu Compania include, de asemenea, Printul Désiré din „Frumoasa din păduurea adormită".
A dansat la nivel mondial în Rusia, Franța, Italia, Germania, Japonia, Elvetia, Franta, Anglia, Australia.

Pret/bilet :
Categoira 1 - 150 lei
Categoria 2 - 120 lei

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete) si cost procesare Bilete.ro.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului

Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.

Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.

Lista casieriilor Bilete.ro de la care se pot achizitiona biletele se poate verifica aici: Lista casieriilor Bilete.ro

Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici:

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.