Bilete la Planetarium - Observatii Astronomice

Data si locatia

06 2020-01 iul

ora 21:00

Planetarium - Observatii Astronomice - 2020-2021

Slanic, Parcul Central Slanic,Prahova

Bilete   

de la 25,00 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.

Sesiuni de observatii astronomice:
Petreceti o seara de neuitat sub cerul liber, plin de stele, in zona Slanic/ Valenii de Munte sub coordonarea Presedintelul Asociatiei Astronomice URANIA, Dragos BRASOV - astronom amator, popularizator si trainer in astronomie de peste 20 de ani, pentru a invata constelatiile Boltii Ceresti si a observa cerul prin telescoape performante de peste 25000 Euro.
Cu acesta ocazie poti invata despre teleascoape si cum sunt ele utilizate pentru observatiile astronomice, ce telescop sa iti cumperi dar si sa experimentezi orientarea pe Bolta Cereasca cu ajutorul unui laser-pointer respectiv sa devii fascinat de frumusetile din UNIVERS, fie ca vorbim de Luna, planete, galaxii, roiuri globulare sau deschise, ori nebuloase.
In functie de obiectele vizibile pe cer in perioada de observare se va face un program astfel incat sa putem admira cat mai multe obiecte in fiecare sesiune.

Deplasarea se va face in principal din Slanic din fata planetariului in general la ora 19:30 daca nu va fi comunicata o alta data.
Participarea se va face pe baza de rezervari.
Activitatile fiind de tip excursii trebuie sa va imbracati adecvat si sa aveti un sandwich sau apa la dvs. pentru ca sigur copiilor li se va face foame sau sete la un moment dat.
Durata activitatii este de cca 1h-1,5h dar se poate prelungi.
Numar max. de participanti: 20 persoane
Locul de observare este fie la Slanic sus pe deal, după Piatra Verde la viitorul Complex Astronomic, fie în Teișani, tot sus pe platou, unde vom contrui Observatorul Astronomic URANIA cu un telescop de 355mm diametru si o distanta focala de 2845mm MEADE LX850 14″ ACF, GPS cu dispozitiv automat de pozitionare GOTO si de ghidare Starlock.
Deplasarea se face cu mijloacele de transport proprii ale vizitatorilor tocmai pentru a se putea retrage oricand pe durata prezentarii in cazul in care doriti sa va retrageti mai devreme.
Orele de observare vor fi incepand cu 20:30 pana la 22:30 pentru perioada de iarna iar intre 22:00-23:30 penttru perioada de vara, respectiv 22:30 - 00:30 si 23:01 pentru cazul in care sunt mai multe grupuri.

Pret Bilete:
Adul - 65 lei
Copii pana la 6 ani, inclusiv - 45 lei
Copii sub 6 ani - 25 lei

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.