Luna Tango

Data si locatia

0 evenimente in viitorul apropiat
revino in curand

Spectacol de Tango Argentinian – Gala Luna Tango Concert
Muzica live - pian Mariano Castro, Cvartet Passione si dans - 3 cupluri de dansatori de tango argentinian.

Muzica live si dansul se intalnesc pe 4 Noiembrie la ora 19.00, la Casa Artelor din Bucuresti (Str. Mircea Voda nr. 5), Sala Mozart, in spectacolul Luna Tango Concert!
Spectactacolul va avea loc intr-o sala superba – “Sala Mozart” – a Casei Artelor - cunoscuta si sub numele de “Casa Eliad”, un monument istoric de categoria A, datand de la mijlocul secolului al XIX-lea. In cadrul evenimentului veti putea vedea si o frumoasa expozitie cu istoria tango-ului Argentinian.

Fenomenul Tango Argentinian a intrat in Romania acum mai bine de zece ani si cucereste continuu inimile romanilor. Sute de dansatori din toata tara se intalnesc la serile de milonga pentru a trai povestile, uneori expansive, alteori nostalgice, ale tangoului.
Nascut in suburbiile sarace din Buenos Aires, capitala Argentinei si ajuns, prin schimb cultural, in cele mai elegante saloane din Paris, tangoul este un dans pentru oricine, aducand laolalta tineri si varstnici, barbati si femei de toate culturile, care au ceva sa-si spuna. Astfel, melodiile de tango aduna, in spiritul lor, povestile tuturor celor care l-au privit sau dansat.

Cvartetul Passione, un grup de talentate muziciene romance, vor canta alaturi de Mariano Castro: pianist argentinian Narcotango, a fost nominalizat de doua ori la premiile Latin Grammy (in 2009 si 2010) pentru categoria Cel mai bun Album de Tango, cu acelasi grup faimos. Nu numai cu Narcotango, dar si in calitate de pianist si chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internationale in Europa, Statele Unite, Canada si America Latina. In Romania a realizat aranjamentele muzicale pentru numeroase spectacole de tango, dintre care amintim: Luna Tango Concert, Argentango,Tango Simfonic.

Spectacolul „Luna Tango Concert” este organizat de Asociatia pentru Cultura si Tango, printr-un proiect finantat de catre ARCUB prin Programul “Bucuresti Orasul In-Vizibil”.
Eveniment realizat sub egida Ambasadei Republicii Argentina la Bucuresti, in parteneriat cu Centrul Cultural Casa Artelor si Institutul Cervantes.

Pret unic/bilet: 45 lei.

Distribuie aceasta pagina