Bilete la kÚtjaink

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 20 ian 2024
momentan nu sunt programate alte evenimente

kÚtjaink
Folklórműsorunk a magyar nyelvterület különböző régióinak karakteres néptánc stílusait vállalkozik bemutatni. Mezőségről Magyarpalatka, Szék és Bonchida, Kalotaszegről Méra és Bogártelke, a Felső-Tiszavidékről Szatmár, a Felső-Maros mentéről Vajdaszentivány, a Küküllő mentéről Magyarszentbenedek, Székely-Mezőségről pedig Mezőkölpény táncait vittük színpadra.
A műsort a Hargita Együttes volt és jelenlegi táncosai alkották meg. Bara Szabolcs, Császár Szabolcs, Gábor Dénes, Gábos Endre, Kelemen Gabriella és Szabó László koreográfiái hagyományos táncaink világába hívják barangolásra Önöket, megidézve a magyar néptánc táncstílusainak sodró ritmikáját, eleganciáját, eredetiségét, virtuóz és pörgő vagy éppen nyugodt és elegáns mozgásvilágát.
A műsort Szabó László, az együttes művészeti vezetője szerkesztette egységes egésszé. Az egymást követő nyolc műsorszám az előadó táncművészek és alkotók szemüvegén keresztül nyújt betekintést a hagyományos magyar táncok, népzene és népviseletek gazdag és sokszínű világába.
Zenei szerkesztő: András Orsolya, Mihó Attila
Az intézmény vezetője: András Mihály

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.