Bilete la Joc si Rock

Alege evenimentul

27 nov

ora 17:00

Joc si Rock

Bucuresti, Opera Comica pentru Copii (Sala Mare - intrarea principala)

Bilete   

de la 20,00 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.
28 nov

ora 11:00

Joc si Rock

Bucuresti, Opera Comica pentru Copii (Sala Mare - intrarea principala)

Bilete   

de la 20,00 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.

”Joc și Rock”, adaptare după „Crai Nou”, în februarie la Opera Comică pentru Copii

Prima premieră a anului 2018 la Opera Comică pentru Copii va fi ”Joc și Rock”, după opereta „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, în regia lui Cristian Mihăilescu, creatorul a numeroase producții de succes pe scena acestui teatru. Una dintre primele operete românești, „Crai Nou” se bazează pe o poezie a lui Vasile Alecsandri care vorbește despre un mit: în nopțile cu lună nouă se împlinesc dorințele îndrăgostiților. Opereta este de fapt o farsă, în care un ispravnic este păcălit de doi tineri, ajutați de țăranii de la munte. Anica și Leonaș fug de acasă pentru a se căsători, dar sunt urmăriți de către ispravnic și jandarmi. Apărați de Doichița și de Moș Corbu, ei reușesc să scape de urmăritori, dar să-i și păcălească, în așa fel încât Ispravnicul îi va logodi. Opereta folosește numeroase influențe folclorice românești, dar și genuri muzicale precum romanța, marșul și valsul. Din această combinație rezultă o compoziție veselă, senină, visătoare, caracteristici romantice potrivite cu peisajul din Bucovina în care se petrece acțiunea.

Premiera mondială a operetei „Crai Nou” a avut loc în luna februarie a anului 1882, la Brașov, și reprezintă una dintre lucrările cele mai importante ale compozitorului Ciprian Porumbescu, reprezentant al școlii muzicale românești.

CRONICĂ DE SPECTACOL

Cum să faci o sală plină de copii, în 2018, să vibreze la punerea în scenă a primei operete românești, compusă în 1882? Simplu, îl chemi pe maestrul Cristian Mihăilescu!

Opera Comică pentru Copii și-a îmbogățit repertoriul cu un nou spectacol de zile mari –”Joc și Rock” – o transpunere modernă și plină de vitalitate a operetei ”Crai Nou” compusă de Ciprian Porumbescu. Spectacolul a avut premiera în acest weekend, regizorul Cristian Mihăilescu reușind să provoace (pentru a câta oară!) o mare și plăcută surpriză. Pentru a o face accesibilă publicului tânăr de astăzi, maestrul apelează la un scenariu original, care face legătura între prezent și trecut într-un mod ingenios. Povestea de iubire dintre Leonaș și Anica imaginată de Ciprian Porumbescu devine un proiect al studenților de la Conservator, în care aceștia se implică plini de entuziasm.

Spre marea noastră surpriză, spectacolul se deschide cu o scenă de dans din zilele noastre, în care tinerii se distrează pe cinste pe acordurile unor piese pop și rock în vogă. Ideea năstrușnică de a pune în scenă ”Crai Nou” e îmbrățișată de toată lumea, inclusiv de profesorii cu vederi foarte deschise, care acceptă să devină personaje. Astfel, studenții Leo și Anca devin Leonaș și Anica, Doinița și Bujorel ajung Dochița și Bujor, în vreme ce profesorii Corbu și Ispravnicu vor deveni personajele Moș Corbu și Ispravnicul din poveste. Restul studenților primesc roluri de coriști și balerini, iar transformarea are loc pe scenă direct, sub ochii publicului. Regizorul renunță total la schimbări de decoruri și intervenția cortinei, astfel că, sub lumina reflectoarelor, tricourile și top-urile moderne dispar sub iile și pieptarele frumos cusute. Vegheați de Craiul nou – luna plină care protejează dorințele îndrăgostiților – studenții intră în pielea personajelor și, timp de o oră și jumătate, ne spun o poveste plină de întâmplări dramatice, răsturnări de situație, replici haioase și momente lirice.

Toate-s vechi și nouă-s toate

Muzica păstrează pe tot parcursul spectacolului amestecul de acorduri noi și vechi, care se îmbină într-o armonie perfectă. Orchestra condusă de maestrul Alexandru Ilie știe să dialogheze pe aceeași limbă cu instrumentele moderne care-și fac apariția pe scenă: saxofonul, bateria, chitara bas și chitara electrică. Coregrafia se adaptează magistral acestei nebunii frumoase, amestecând la rându-i mișcări de dans tradițional românesc cu figuri spectaculoase de street dance, gustate din plin de puștimea din sală.

La avanpremiera de vineri, m-am lăsat încântată de minunatele voci ale baritonilor Vicențiu Țăranu (Moș Corbu) și Radu Ion (Ispravnicul), tenorilor Bogdan Podlovski (Bujor) și Bogdan Lupea (Leonaș) și sopranelor Oana Șerban (Dochița) și Lorena Sanda (Anica). Le-am simțit bucuria de a intra în jocul și rock-ul din inima maestrului Mihălescu, pentru care, când vine vorba de inovație, doar cerul este limita. N-a dat greș nici de această dată, dovadă fiind ovațiile și aplauzele îndelungi de la finalul spăectacolului.

Nu-mi pot înfrâna gândul că un geniu muzical ca Ciprian Porumbescu ar fi gustat din plin o asemenea viziune originală, care-l propulsează din trecut într-un prezent artistic plin de viață. La o distanță de aproape un secol și jumătate, tânăra generație (și nu numai) află cine a fost Ciprian Porumbescu și îi place.

Durata spectacolului: 60 minute

Informatii utile :

”1. Accesul în sala de spectacol este permis numai până la ora de începere a reprezentaţiei; după această oră, biletele își pierd valabilitatea.
2. Ratarea vizionării unui spectacol din cauza neprezentării la ora indicată pe tichet nu dă dreptul la returnarea costului biletului sau la utilizarea sa la o reprezentaţie ulterioară.
3. Biletele pot fi schimbate sau poate fi obținută contravaloarea acestora doar în cazul înlocuirii / anulării spectacolului de către organizator.
4. Din respect pentru interpreți şi pentru a evita eventualele situaţii neplăcute, vă rugăm să fiţi punctuali şi să nu folosiţi telefoanele mobile în sala de spectacol.
5. Pe durata desfășurării spectacolelor, este interzisă folosirea aparatelor de înregistrat, audio sau video.”

Organizatorul își rezervă dreptul de a folosi fotografii și înregistrări video cu participanții la spectacol în scop promoțional. Spectatorii își cedează – prin participarea la eveniment – toate drepturile pentru fotografii și înregistrări realizate în timpul evenimentului (sala de spectacol, foaier, game room, ateliere).

Cu o zi înaintea spectacolului, biletele se pot procura NUMAI de la Casa de bilete a Operei Comice.

Prin cumpararea unui bilet de pe site-ul Bilete.ro, participantul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la spectacol, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la spectacol, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta)

Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceprea spectacolului.
Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.
Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.
Lista casieriilor Bilete.ro de la care se pot achizitiona biletele se poate verifica aici: Lista casieriilor Bilete.ro
Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay
Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom
Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale
INFORMATII BILETE - call center 021.311.93.23 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.