Bilete la Între Revoluții

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 11 sept 2023
momentan nu sunt programate alte evenimente

România / Croația / Qatar / Iran, 2023
Un film de Vlad Petri
Premieră mondială: Berlinale 2023- Forum
Durata: 70 minute

Regizor: Vlad Petri
Producător: Monica Lăzurean-Gorgan
Scenariști: Lavinia Braniște și Vlad Petri
Consultant al textului: Shirin Kalantar
Voci: Victoria Stoiciu – Maria și Ilinca Hărnuț - Zahra
Co-producător: Oliver Sertić
Editori: Dragoș Apetri, Cătălin Cristuțiu, Vlad Petri
Editori sunet: Filip Mureșan, Vlad Voinescu
Sales CAT&Docs
Producători principali: Activ Docs, Restart și CAT&Docs

Premiul FIPRESCI în cadrul secțiunii Forum - Berlinale, 2023;
Mențiunea specială a juriului - ZagrebDox - Competiția Regională, Croatia, 2023;
Cel mai bun film în cadrul “Zilele Filmului Românesc” - Transilvania Film Festival (TIFF), 2023;
Premiul FIPRESCI - Transilvania Film Festival (TIFF), 2023

Vârstă: +12

VLAD PETRI: „Între Revoluții” este un film construit exclusiv din arhive, care pune în oglindă viețile și destinele a două femei, colege de facultate și prietene, una din România și cealaltă din Iran. M-am născut în 1979, anul în care a avut loc revoluția din Iran împotriva dictaturii Shahului și aveam 10 ani când a avut loc revoluția din România. Cele două evenimente au reprezentat pentru mine un fel de borne, de repere istorice.
În acest film am folosit imagini și documente de arhivă, dar și elemente ficționale. Scrisorile prezentate sunt scrise de Lavinia Braniște și au ca inspirație documente desecretizate din arhivele Securității. În scrisori sunt integrate și citate din poeziile a două importante scriitoare feministe din România și Iran: Nina Cassian și Forugh Farrokhzad.
Este un film care prezintă o istorie subiectivă, la feminin, despre două societăți aflate la mii de kilometri distanță, care au experimentat sisteme politice în care oamenii au fost striviți de către aparate de stat represive. Este un film actual și din punctul de vedere al mișcărilor de stradă din Iran, unde femeile luptă din nou pentru drepturi și unde își doresc o societate echitabilă, la fel cum și-au dorit-o în 1979. Strigătul lor din zilele noastre, exprimă ceea ce își doresc cele două personaje, Maria și Zahra: „Zan, Zendegi, Azadi!” – „Femeie, Viață, Libertate!”

***

Vlad Petri este un regizor de film interesat de subiecte politice și sociale, adesea combinând imagini personale cu arhive oficiale. Filmografia sa include: „Între revoluții" (2023 – lungmetraj), „Același vis” (2021 – scurtmetraj), „Cerbul a trecut prin fața mea” (2020- scurtmetraj) și „București, unde ești?” (2014 – lung metraj).

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete) si cost procesare Bilete.ro, costuri indentificate separat in pasii comenzii.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului

Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.

Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.

Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay

Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom

Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale

Lista magazinelor Vodafone de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Vodafone

INFORMATII BILETE - call center 021.311.93.23 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.