Bilete la Festivalul Vara Magica

Alege evenimentul

10 aug

ora 19:30

Ansamblul Cameral al Filarmonicii George Enescu

Bucuresti, Ateneul Roman

Bilete   

de la 75,00 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.
18 aug

ora 19:30

Festivalul Vara Magica prezinta Camerata Regala

Bucuresti, Ateneul Roman

Bilete   

de la 95,00 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.
24 aug

ora 19:30

Romanian Sinfonietta Orchestra

Bucuresti, Ateneul Roman

Bilete   

de la 95,00 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.
31 aug

ora 19:30

Orchestra Nationala de Tineret a Frantei

Bucuresti, Ateneul Roman

Bilete   

de la 95,00 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.
31 aug

ora 20:00

Abonament Festivalul Vara Magica 2022

Bucuresti, Ateneul Roman

Sold Out   

bilete epuizate

Festivalul “Vara Magică”

06 iulie – 31 august 2022

Ateneul Român

Festivalul Internațional de muzică clasică “Vara Magică” continuă în această vară seria evenimentelor culturale deja cunoscute și apreciate pe plan național și internațional. Ediția a XI-a cuprinde 9 concerte, câte unul în fiecare săptămână, care vor avea loc în perioada 6 iulie – 31 august la Sala Mare a Ateneului Român. Programul complet al Festivalului Vară Magică - ediția a XI-a este disponibil pe site-ul www.varamagica.ro.

În acest an, aducem pe scena Ateneului Român, în nouă seri de concerte:

  • 5 concerte extraordinare susținute de orchestre naționale și internaționale
  • 9 soliști instrumentiști
  • 9 soliști vocali
  • 1 artist muzică electronică
  • 1 artist vizual

 

 

 

10 august 2022, ora 19:30

PE ARIPILE VALSULUI

Ansamblul Cameral al Filarmonicii George Enescu

Program:

Jean Sibelius – Waltzer op. 81 nr. 3

Henryk Wieniawski – Capriccio-Valse op. 7

Pyotr IlichTchaikovski – Valse Sentimentale op. 51 nr. 6

Fritz Kreisler – Liebesleid, Liebesfreud și Schon Rosmarin

Ede Poldini-Fritz Kreisler – La Poupee Valsante

Johann Strauss (arr. Alban Berg) – Vals op. 333 Wein, Weiss und Gesang

Johann Strauss (arr. Arnold Schoenberg) – Vals op. 388 Rosen aus dem Suden

Johann Strauss (arr. Anton Webern) – Schatzwalzer 

Johann Strauss (arr. Arnold Schoenberg) – Vals op. 411 Lagunen - Walzer 

Johann Strauss (arr. Arnold Schoenberg) – Kaiser Walzer

Vioară: Rafael Butaru, Natalia Pancec

Violă: Iulia Goiana

Violoncel: Bogdan Popa

Pian: Monica Gemene

Armoniu: Cătălin Răducanu

Flaut: Ioana Bălașa

Clarinet: Alexandru Avramovici

Contextul acestui concert gravitează în jurul unei gen muzical fundamental în esența artei muzicii clasice: muzica de camera. Grandoarea si experiența imersivă impresionantă a muzicii simfonice au determinat o diminuare graduală a evenimentelor muzicale camerale cu caracter intim si personal. În ultimii ani însă, facilitați și de restricțiile carantinei, atât muzicienii cât și iubitorii de muzică am redescoperit capacitatea muzicii de cameră de a crea o conexiune umana profundă. Artiștii Filarmonicii George Enescu, împreuna cu directorul Marin Cazacu, își doresc să redescopere împreună cu publicul din România pasiunea pentru evenimentele de muzică de cameră printr-o dedicare intensă în organizarea recitalelor si concertelor de muzică de cameră.

Programul acestui concert nu este ales întâmplător, aranjamentele pentru ansamblu cameral ale valsurilor de Johann Strauss avându-și originea într-un proiect asemănător inițiat de marele compozitor Arnold Schönberg, alături de Alban Berg și Anton Webern, în perioada celei de-a doua școli vieneze. Această inițiativă căuta să readucă în atenția iubitorilor de muzică valorile fundamentale ale frumuseții artei muzicale, folosindu-se de ansambluri și concerte camerale.

Sperăm ca prin acest concert să renaștem atmosfera magică a evenimentelor din Viena de acum o sută de ani și să redescoperim împreună magia muzicii clasice de cameră.

18 august 2022, ora 19:30

Camerata Regala

Dirijor: Cristian Oroșanu

Soliști

Rebekka Hartmann – vioară

Andrei Licareț – pian

 

Program:
Jean Sibelius - Impromptu pentru orchestra de coarde în mi minor

Felix Mendelssohn-Bartholdy - Concert pentru vioară, pian și orchestră în re minor MWV 04

Piotr Ilich Ceaikovski - Serenada pentru orchestră de coarde în Do Major op. 48

Camerata Regală își desfășoara activitatea începând cu anul 2009, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu. Drept urmare, ansamblul Camerata Regală a fost și este alături de Casa Regală a Romaniei la ceremonii importante precum Jubileul de 90 de ai Regelui Mihai, Ceremonia acordării Decorației Regale “Nihil Sine Deo” sau Investirea cu Titlul de Alteța Regală a Principelui Nicolae al României.

În această vară, Camerata Regală va urca pe scena Ateneuui Român sub bagheta magică a lui Cristian Oroșanu, alături de Rebekka Hartmann – vioară și Andrei Licareț – pian.

24 august 2022, ora 19:30

Romanian Sinfonietta Orchestra

Dirijor și solist: Alexander Sitkovestki

Program:
W. A. Mozart – Divertimento nr. 11 în Re major, KV 251

P.I. Ceaikovski – Souvenir d’un lieu cher, trei piese pentru vioară și orchestră

                             Meditatie, Scherzo și Melodie

  1. Beethoven – Simfonia nr. 1 în Do major, op. 21

Orchestra Romanian Sinfonietta a debutat în anul 2010 în cadrul Festivalului Internaţional „Enescu şi muzica lumii” de la Sinaia. Orchestra este pregătită de maestrul Horia Andreescu şi a fost înfiinţată, alături de Orchestra Junior și Orchestra Română de Tineret, la iniţiativa violoncelistului și profesorului Marin Cazacu. Abordarea unor capodopere din repertoriul clasic și romantic a pornit din necesitatea apropierii tinerilor muzicieni români de marea muzică simfonică şi de la ideea de a-i uni în cea mai impresionantă muncă de creaţie şi responsabilitate individuală şi colectivă.

Orchestra este  alcătuită din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 16 si 20 ani, selectați la nivel național, și a fost invitată să concerteze la Sinaia, Bușteni, Câmpina, Brașov, Sibiu și București.

Primele performanțe nu au întârziat să apară. Astfel, după pregătirile  de la Sinaia din luna august, Orchestra Romanian Sinfonietta  a  concertat la Ateneul Roman, in cadrul Festivalului “Magic Summer“ în 2012 si 2013. În anul 2012 și 2014 orchestra a avut onoarea de a concerta alături de marea pianistă Elisabeth Leonskaja.

31 august 2022, ora 19:30

Orchestra Națională de Tineret a Franței

Dirijor: Michael Schønwandt

Program:
Claude Debussy – Preludiul la după-amiaza unui faun

Gustav Mahler – Simfonia nr. 5

Încheiem seria concertelor extraordinare și totodată această ediție a Festivalului, așa era de așteptat: în forță. Aducem pe scena Ateneului Român una dintre cele mai prestigioase orchestre de tineret din Europa, spre încântarea publicului!

Orchestra Națională de Tineret a Franței împlinește în 2022, 40 de ani de înființarea sa, de către Ministerul Culturii din Franța. Cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, artiștii acced în ansamblu în urma unui un concurs de maximă exigență, care pornește de la nivel regional, și sunt pregătiți pentru cariera artistică sub îndrumarea unor dirijori și soliști de renume internațional. Prezenți în mai multe rânduri la evenimente culturale din România, de această dată, tinerii francezi vor încheia Festivalul Internațional Vară Magică 2022. Sub bagheta lui Michael Schønwandt, aceștia vor interpreta două piese celebre semnate de Debussy și, respectiv, Mahler.

Festivalul Internațional de muzică clasică “Vara Magică” este organizat în fiecare an de Lanto Communication, iar realizarea ediției a XI-a este posibilă cu suportul: Radio România Muzical, TVR2 și Centrul pentru Tineret al Municipiului București (coproducători), Niro Investment Group, Oscar Downstream, Borsec, Luxten Lighting Company, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Marea Lojă Națională din România, ARCUB (parteneri) și Radio România Cultural și Radio Trinitas (partener media).

Organizatorul nu-și asumă responsabilitatea pentru anumite modificări de program ce ar putea interveni independent de voința sa. Orice eventuale modificări de program vor fi anunțate prin platformele sociale și cele de achiziție bilete online.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.