Femeia Eterna Poveste

Data si locatia

03 feb

ora 19:00

Femeia Eterna Poveste

Bucuresti, Palatul National al Copiilor (Sala Mica)

Bilete   

de la 30,00 RON

Anii interbelici ai Bucureștiului au fost, asemenea fratelui mai mare, Parisul, anii unei descătușari, o perioadă pansament după un război care a răvășit lumea. Între doua conflicte mondiale, umanitatea a simțit nevoia sa își arate frumusețea, ba chiar sa o pună în vitrina posterității. Artiștii s-au întrecut în capodopere, femeile în eleganță, bărbații în rafinament, iar parfumul bucuriei de a trăi s-a răspândit în toată Europa. De atunci și pana astăzi, România și Bucureștiul nu au mai fost niciodată sub o asemenea lumina. Așa s-au născut nostalgiile, așa au apărut legendele, de aceea pofta de a respira, fie și într-un spectacol, aerul Micului Paris nu se va sfârși niciodată.
O bucatareasă și un chelner bârfesc pe terasa restaurantului "Leul și cârnatul". Intrebarea care nu își găsește, deocamdată, un răspuns este cine a ucis-o pe Tita Cristescu, Miss România anului 1926. Suntem, așadar, în plină perioadă interbelică, prin urmare muzica de dragoste acompaniază o ancheta a la Agatha Christie într-un București plin de frumuseți, dar și de mistere. O poveste adevărată, o cutie cu bomboane cu aromă de migdale, un chelner mare amator de epigrame, un bucătar de la Paris și multă lume bună. Un București așa cum doar poveștile îl mai pot aminti, pe scena Teatrului Stela Popescu.
O seară de desfătări muzicale și dueluri spirituale se transformă încet în seara plină de suspans al dezlegării unei intrigi polițiste, spre a sfârși într-o farsă ce lasă totuși o umbră de îndoială, ce poate provoca în sufletul și mintea spectatorului curiozitatea de a răsfoi, după spectacol, prin istoriile Bucureștiului, de a regăsi imaginile sale în nuanțe de sepia și oamenii săi cu poveștile lor pasionale.

Distribuție:
Ana Maria Ivan / Maria
Eugeniu Cozma / Pavel
Sandu Aurel Sorin / Monsieur Jacques
Viorel Ștefan Păunescu / Gicuțu

Soliști:
Crina Matei / Irina Cărămizaru
Daniel Filipescu

Instrumentiști:
Gabriel Stănescu / vioară
Ionuț Preda / acordeon
Raul Kusak / pian și aranjament muzical

Balerini:
Andrei Dogaru
Alexandra Dogaru
Ștefan Rebeja
Silvia Maurițiu
Cristina Marin
Carla Waltner

Regie – Attila Vizauer
Scenografie – Anca Albani
Coregrafie – Ioana Macarie

Nerecomandat copiilor sub 16 ani

Distribuie aceasta pagina

)