Bilete la FAUST

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 15 mai 2021
momentan nu sunt programate alte evenimente

FAUST de Charles Gounod
Operă în concert prezentată în premieră
Lucrare în în cinci acte (7 tablouri). Muzica de Charles Gounod. Libretul de Jules Barbier şi Michel Carré după drama lui L. W. van Goethe

Distribuție:
Dirijor: David Crescenzi
Regizor: Rareș Trifan
Regie scenă culise: Alina Simona Nistor

Faust: Ștefan Pop (invitat)
Mephistopheles: Szabo Balint (invitat)
Marguerite: Diana Țugui
Valentin: George Petean (invitat)
Wagner: Corneliu Huțanu
Siebel: Alexandra Leșiu
Marthe: Liliana Neciu

Opera Națională Română din Cluj-Napoca își redeschide cu entuziasm porțile sâmbătă, 15 mai 2021, în cadrul programului-pilot inițiat de Guvernul României prin Ministerul Culturii, Ministerul Sănătății și Primăria Municipiului Cluj-Napoca, pentru relansarea activității sectorului cultural-artistic.
Evenimentul permite strict accesul spectatorilor vaccinați după schema completă contra virusului COVID-19 și de la al căror rapel a trecut o perioadă de cel puțin 10 zile.
Cortina se ridică cu o operă în concert, prezentată în premieră: FAUST de Charles Gounod, cu o distribuție de talie internațională ce îi titrează ca invitați speciali pe tenorul Ștefan Pop, basul Szabo Balint și baritonul George Petean, alături de artiștii teatrului liric clujean.

Un titlu de referință al repertoriului internațional, capodopera lui Charles Gounod este printre cele mai celebre, iubite și jucate opere ale tuturor timpurilor. Un spectacol ce nu poate fi omis!

Construită printr-o îmbinare captivantă de momente muzicale emoționante, incisive și cutremurătoare, opera este inspirată de drama omonimă a lui J. W. von Goethe, despre legenda doctorului Faust care își vinde sufletul diavolului, șiretului Mefisto, în schimbul cunoașterii, puterii și iubirii inocentei și preafrumoasei Marguerite. O luptă acerbă între bine și rău, iubire și tentație, care își cucerește spectatorii cu fiecare reprezentație.
Premiera absolută a operei a fost prezentată în anul 1859, la Théâtre Lyrique din Paris, devenind de îndată una dintre cele mai de succes producții pariziene ale tuturor timpurilor, ce a fost interpretată de peste 1.000 de ori în capitala Franței până la dispariția compozitorului său (1893), rămânând în istorie și ca titlul care a inaugurat Metropolitan Opera din New York, în anul 1883.

Deținătoarea unui parcurs atât de însemnat, capodopera lui Ch. Gounod este cea care întâmpină spectatorii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, dublând bucuria redeschiderii sălii de spectacole, în cadrul promițătorului program-pilot inițiat de Ministerul Culturii pentru repornirea activității cultural-artistice, post pandemie.
Să ne bucurăm de această ocazie specială, în aplauzele care vor cuprinde din nou sala de spectacole a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca!

Acest eveniment cultural se înscrie în cadrul unui program pilot privind reluarea spectacolelor în săli în condiții cât mai relaxate. Momentan, în această etapă a programului, vor avea acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, urmând ca pe viitor, în funcție de evoluția epidemiologică, să se extindă către toți iubitorii de artă. Vă rugăm să citiți Termeni si conditii Eveniment program pilot

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.