Bilete la Fata Babei și Fata Moșului

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 04 oct 2020
momentan nu sunt programate alte evenimente

Spectacol pentru copii realizat în parteneriat cu Teatrul de păpuși „Puck”. Spectacol prezentat în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca.
Operetă într-un act (3 tablouri). Spectacolul ce amintește de tâlcuitorul Ion Creangă, răsfoit cu elan în copilărie, îi fascinează pe micii spectatori de îndată, într-un basm pus pe note, ce dă naștere celor mai neașteptate personaje. Adaptat după opereta „Fata moșului cea harnică”, scrisă în anul 1982 de compozitorul Florin Comișel, spectacolul are la bază libretul lui Cezar Țipa, care a înțesat cu inspirație în povestea populară personaje din două alte basme celebre, „Motanul Încălțat” și „Capra cu trei iezi”, stârnind cu atât mai mult curiozitatea și bucuria celor mici.
Eroina operetei, Ilenuța, fata moșului, candidă și modestă, ne învață cum bunătatea, munca, răbdarea și seriozitatea sunt valori ce ne ajută să avem o viață frumoasă, cu scopuri nobile. La pol opus, Marhiolița, fata babei, leneșă și răutăcioasă, nu face decât să țeasă intrigi, rămânând în final nemulțumită și dezamăgită. Învățăturile poveștii dau naștere unei operete de esență populară, menită să pună în lumină valorile morale ale țăranului român, într-un spectacol regizat de Iulian Ioan Sandu, dublat cu succes în plan muzical de aranjamentul instrumental al lui Flaviu Mogoșan. Vă așteptăm cu mic, cu mare, la un spectacol desprins din basmele satului românesc de odinioară, care ne va aminti cu drag de copilărie!

*Asemeni tuturor spectacolelor din această perioadă excepțională, programul acestui eveniment este unul redus la o oră, interval ce permite respectarea tuturor normelor și măsurilor de siguranță ale participanților.
Vârsta recomandată: 5+

Dragi spectatori,
Toate inițiativele Operei Naționale Române din Cluj-Napoca se vor încadra sub incidența legii, respectând și asigurând măsurile și regulile prevăzute pentru evenimentele culturale organizate atât în aer liber cât și în interior, pentru prevenirea răspândirii COVID-19:
o atât organizatorii, cât și participanții vor purta în mod obligatoriu măștii care le vor acoperi atât gura, cât și nasul, pentru o protecție eficace;
o accesul spectatorilor se va face prin zone special amenajate și semnalizate, asemeni ieșirii acestora, îndeplinind distanțarea fizică și siguranța publicului;
o biletele achiziționate se pot returna cu maxim 48 de ore înainte de eveniment
o agenția de bilete va fi deschisă de Luni până Vineri între 14:00-17:00, iar în zilele cu spectacol programat, biletele vor putea fi achiziționate cu maxim 45 de minute de la începerea reprezentației (Ora 18:15 respectiv ora 10:15 pentru spectacolele de tip „matineu”).
o fiecare reprezentanție va avea o durată maximă de o oră, fără pauză.

Distribuție:
Dirijor: Flaviu Mogoșan
Regia Artistică: Iulian Ioan Sandu
Scenografia: Valentin Codoiu
Coregrafia: Anca Opriș Popdan
Fata Babei: Anca Aluaș
Fata Moșului: Oana Trîmbițaș
Motanul: Florin Pop
Vulpoiul: Bogdan Nistor
Cuptorul/ Flăcăul II: Zoltan Molnar
Copacul/ Flacăul I: George Godja
Baba: Ștefania Barz
Moșul: Florin Sâmpelean
Capra: Ștefania Barz
Lupul: Tudor Demeter
Ursul/Flăcăul III: Valentin Mihăilă
Zâna: Liliana Neciu
Producția Atelierelor Operei Naționale Române Cluj-Napoca
Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca
Regie scenă culise: Alina Simona Nistor

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.