Bilete la Dichterliebe - A költő szerelme

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 06 feb 2020
momentan nu sunt programate alte evenimente

DICHTERLIEBE – A KÖLTŐ SZERELME
RENDKÍVÜLI KAMARAEST

2020. február 6., csütörtök, 19 óra / Csíki Mozi
Jegyek ára: 20,00 lej

Előadók:
Szerekován János (Tenor ‒ Budapest)
Székely Attila (Zongora ‒ Berlin)

Műsoron/Program:

Robert Schumann: Dichterliebe / A költő szerelme

Franz Liszt: Zarándokévek / Ani de pelerinaj (szemelvények)

Franz Schubert: Die schöne Müllerin/A szép molnárlány (szemelvények)

Székely Attila zongoraművész és Szerekován János operaénekes Marosvásárhelyen születettek és a város Művészeti Líceumában kezdték zenei tanulmányaikat. Ma Berlinben és Budapesten élnek, de mindamellett, hogy rengeteg szerepet és fellépést vállalnak, fontosnak tartják visszatérni a szülőföldre, Székelyföldre, és visszahozni valamit abból a tudásból, amelyet pályafutásuk során tanultak, szereztek.

Szerekován János tenor, Marosvásárhely szülöttje. Tanulmányai befejezése után a helyi Filharmónia Kórusának volt a tagja, majd 2001-től a Magyar Rádió Énekkara következett. 2003-ban debütált az Állami Magyar Operában, ahol a mai napig is magánénekesként tevékenykedik. Repertoárjában a lírai karakterektől a buffo szerepekig minden megtalálható. Jelentős az oratorikus repertoárja is. Budapesten állandóan a színpadon, de koncertezik Európa-szerte.

Székely Attila zongoraművész Marosvásárhelyen kezdte általános zenei tanulmányait, majd a budapesti Zeneakadémián tanult. Diplomáját a kolozsvári Zeneakadémián szerezte 2000-ben, majd a németországi trossingeni állami főiskolán folytatta tanulmányait. 1999-ben a romániai zeneakadémiák nemzeti Chopin versenyén első, majd a nemzetközi „Jeunesses Musicales“ versenyen harmadik helyezést ért el. 2002-ben Trossingenben elnyeri a DAAD ösztöndíját és különdíját is. Gyerekkora óta visszatérő vendége számos romániai filharmóniának, de rendszeresen koncertezik Németországban és Skandináviában, az Egyesült Királyságban, Svájcban és Olaszországban, a salzburgi Schlosskoncerteken, valamint a franciaországi „Festival d`Annecy“-in is. Repertoárján szerepel Beethoven összes cselló-zongora szerzeménye.

Szervezők: Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala

----

Tájékoztatjuk, hogy a megjelenített jegyek és a bérleti jegyek árán kívül további költségek merülhetnek fel a vásárláskor: szállítási költség (abban az esetben, ha a jegy / bérlet jegyét futárszolgálattal kéri); a jegy biztosításának költségei az “Asigurare En Garde ”-nál, amennyiben a jegybiztosítás megkötése mellett dönt), valamint a bilete.ro feldolgozási költsége.

A Bilete.ro weboldalunkról jegy vagy bérlet vásárlásával a vevő vállalja, hogy tiszteletben tartja a részvételre és az eseményre való belépésre vonatkozó szabályokat, valamint a Bilete.ro weboldal feltételeit.

A jegy csak egy személyre érvényes. A rendezvény minden résztvevőjének, felnőtteknek és gyermekeknek, koruktól függetlenül, jegyet vagy bérletet kell vásárolniuk. (Kivéve azokat az eseteket, ahol a szabad életkorot meghatározták).

Kérjük, vegye figyelembe a rendezvényteremben vagy a jegyen rögzített rendezvény helyszíneinek belépes idejét, hogy elkerülje a zsúfoltságot a belépési utakon vagy a többi néző zavarását a show / esemény kezdete után.

Válasszon elektronikus jegyet és segítsen a környezetnek. Nyomtassa ki jegyét otthon, és gyere vele az eseményre. Miután elküldte és kifizette a megrendelést az elektronikus jegy kézbesítéssel, elektronikusan megkapja e-mailben.

JEGY INFORMÁCIÓK - 021.311.93.23 call center (normál tarifaszám) vagy e-mail office@bilete.ro.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.