Bilete la Dar ce-ati crezut

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 12 apr 2019
momentan nu sunt programate alte evenimente

DAR … CE-AŢI CREZUT?!
după Nadejda Ptuşkina

Traducere: Elvira Rîmbu

Un spectacol de TUDOR TĂBĂCARU

Distribuţie:
Sofia – MARIA HIBOVSKI
Tania – AIDA AVIERIŢEI
Dina – CRISTINA MIHĂILESCU
Igor – Andrei MERCHEA ZAPOTOŢKI

După cum o recomandă critica de specialitate, Nadejda Ptuşkina (Eugenia Remizova, n. 1949) este cel mai jucat autor din dramaturgia rusă contemporană, pe scenele internaţionale, beneficiind de numeroase traduceri. De asemenea, ea este activă şi ca regizor de teatru şi film. Până în prezent, a scris peste 70 de piese, 40 dintre acestea fiind reprezentate pe scene din Europa, China, Japonia, Israel. Accesibilitatea şi tandreţea relaţiilor umane sunt principalele atribute care motivează marele succes la public al pieselor sale.
Piesa cu cele mai multe reprezentaţii din dramaturgia sa (cu titlul original În timp ce ea murea...) este cea montată în cadrul proiectului cultural „Piatra Neamţ susţine tinerii actori profesionişti de la Teatrul Tineretului”, promovat de Fundația Culturală „Ion Coman” și finanțat de Municipiul Piatra Neamț. Acest text a stat la baza unui spectacol care s-a jucat mai mult de 10 ani la Teatrul de Artă din Moscova.
Pulberea râsului care se ridică de pe fiecare pagină a piesei s-a lăsat peste lumea construită pe scena TT. Un râs inteligent acompaniază drame de familie, rezolvate în cel mai fericit chip. Contextul favorabil, care îmbrăţişează, deodată, două femei trăind în orizontul bătrâneţii şi al morţii, odihneşte compensator şi spectatorul. Înfăşurat în falduri largi de situaţii comice şi banalităţi cotidiene, mesajul piesei se instituie delicat, dar profund. Pe de o parte, gândul la moarte ne ajută să dăm sens vieţii, iar pe de alta, sentimentul împlinirii existenţiale (în acest caz, prin familia extinsă) alungă angoasa morţii şi nutreşte viaţa.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.