Bilete la Curs online de introducere in Arta Contemporana

Data si locatia

feb-24 mar

ora 19:00

Curs de introducere in Arta Contemporana - 24 feb

Online, Video Conferinta

Bilete   

de la 375,00 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.

Lector Mihaela Ion
Organizator Fundatia Calea Victoriei
Dată începere 24 februarie 2021
Oră curs 19:00
Număr ateliere 5
Frecvenţă săptămânal, miercuri (o întâlnire durează 2h)
Tip Teoretic
Varsta Minimă:18 ani

Cursul are loc online.

Cum? Cu o ora înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment. In prealabil descarcă aplicația Zoom (pe telefon sau pe computer).

Uneori, o galerie sau un muzeu de artă contemporană poate părea, pentru cei care nu lucrează în domeniu, un spaţiu ciudat, un spaţiu ale cărui reguli par de neînţeles. Ţi s-a întâmplat vreodată să auzi, într-un astfel de muzeu, o persoană care să spună „şi eu pot să fac o asemenea lucrare” sau „copilul meu face desene mai frumoase”?
Judecata de valoare pe care o oferim unei lucrări ţine foarte mult de modul în care ne poziţionăm faţă de ea. Cursul de introducere în arta contemporană oferă informaţiile necesare pentru cei care vor să înveţe să analizeze, să evalueze sau chiar să reevalueze lucrările de artă pe care le-au văzut.

La curs vei urmări şi vei analiza, împreună cu lectorul, o serie de imagini importante din istoria artei moderne, postmoderne şi contemporane. Vei afla povestea unor artişti care au schimbat modul în care privim arta.

Lucrările de artă – picturi, sculpturi, fotografii, happeninguri – analizate din punct de vedere estetic, istoric, economic etc. prezentate în acest curs te vor învăţa cum să le descoperi frumuseţea. Vom pune accent mai ales pe opere ce redau personaje şi imagini iconice.

Temele cursului de introducere în arta contemporană vor fi:
1. Apariţia modernităţii, ruptura de academism, de portretele standard. Artişti care propun noi stiluri. Apariţia fotografiei. Nadar, Edgar Degas, Claude Monet, Edouard Manet, Paul Cezanne, Suzanne Valadon, Maurice Utrillo, Georges Seurat, Paul Signac, Vincent Van Gogh.

2. Experimentele artistice. Noi simboluri, noi culori, noi forme. Paul Gauguin, Henri Matisse, Theodor Pallady, Edvard Munch, Egon Schiele, Gustav Klimt, Marcel Duchamp, Salvador Dali, Joan Miró.

3. Consumerismul artei. Edward Hopper, Grant Wood, Norman Rockwell, Tamara Lempicka, Georgia O’Keeffe, George Rodrigue. Expresionismul abstract: Jackson Pollock, Willem de Kooning, Mark Rothko. Pop- Art: David Hockney, Andy Warhol, Roy Lichtenstein. Neo-pop-art: Takashi Murakami

4. Happeninguri ca formă de artă. Corpul văzut ca mijloc de exprimare artistică: Tehching (Sam) Hsieh, ORLAN, Marina Abramovic, Joseph Beuys, Robert Mapplethorpe.

5. Arta contemporană mereu în schimbare. Cotele operelor de artă contemporane. Yayoi Kusama, Gerhard Richter, Jeff Koons, Maurizio Cattelan, Banksy, Adrian Ghenie, Răzvan Boar, Ciprian Mureşan, Mircea Cantor.

Datorită faptului că lectorul a colaborat cu case de licitaţie din Bucureşti, colaborează cu galerii de artă şi muzee şi a predat la ASE cursul postuniversitar „Istoricul tranzaţiilor de artă”, fiecare artist despre care îţi va vorbi va fi analizat şi prin prisma cotelor de vânzare. Atât din perspectiva vânzării lucrărilor în casele de licitaţie naţionale, cât şi în cele internaţionale.

Cost Participare la cursul online : 375 de lei (total pentru 5 întâlniri)

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete) si cost procesare Bilete.ro.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului

Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.