Concert Corul National de Camera Madrigal-Marin Constantin

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 27 feb 2018
momentan nu sunt programate alte evenimente

Marți, 27 februarie, ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” va susține extraordinarul Concert Aniversar Madrigal 55, în Sala Mică a Palatului, din incinta Muzeului Național de Artă al României (Sala Auditorium).

Evenimentul marchează 55 de ani de activitate neîntreruptă a celui mai apreciat cor din România și este dedicat memoriei maestrului Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal, care în acea zi ar fi împlinit vârsta de 93 de ani.

Cu o activitate concertistică impresionantă, Corul Madrigal a susținut peste 4500 de concerte pe întregul mapamond. Ansamblul, devenit etalonul mondial al muzicii corale camerale, a primit în noiembrie 2016 titulatura de Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, înmânată la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva.

Din 2014, Corul Madrigal este dirijat de Anna Ungureanu, un strălucit discipol al maestrului Marin Constantin, care a beneficit de îndrumarea sa timp de 9 ani și a cărui direcție repertorială o urmează în continiuare. Sonoritatea specifică a acestui prestigios ansamblu coral este redată printr-un vast repertoriu ce cuprinde sute de lucrări din perioada Renaşterii europene, muzică bizantină, dar și muzică clasică românească, tradiţionalele colinde, compoziţii contemporane și lucrări vocal instrumentale.

2014 a fost și anul în care Programul Național Cantus Mundi, creat de reputatul dirijor Ion Marin, Director de Onoare al Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, a fost instituționalizat prin Hotărârea de Guvern nr. 821/2014, pas prin care a devenit în mod oficial o nouă direcție a instituției aflată în subordinea Ministerului Culturii. Este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, adunând sub umbrela sa peste 700 de coruri, după 7 ani de activitate. Peste 30.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice.

Intrarea în Sala Mică a Palatului se face prin Strada Știrbei Vodă nr. 1 – 3.

Distribuie aceasta pagina

)