Bilete la Argentina, mi amor

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 25 iun 2023
momentan nu sunt programate alte evenimente

ARGENTINA, MI AMOR! – este un spectacol complet de tango argentinian de muzica și dans pus în scenă de „Cluj Tango Orchestra„ alaturi de dansatori profesionisti de tango argentinian, maestrul Csongor Kicsi ( campion european de tango argentinian) și partenera sa, Silvia Spataru.

Spectacolul are o durata de 90 de minute, intr un singur act, și este un periplu muzical prin cele mai frumoase tango uri argentiniene și românești. Solisti protagoniști sunt IULIA MERCA- mezzosoprană a Operei Naționale din Cluj Napoca și MARCOS MARTHIN- cantautor- Buenos Aires ( Argentina).

„Cluj Tango Orchestra” este prima orchestră de tango argentinian din Transilvania, compusă din muzicieni români profesioniști, membrii ai Filarmonicii de Stat Transilvania și ai Operei Naționale din Cluj Napoca. Cu o vastă experiență scenică, atât pe scenele Filarmonicilor din țară, cât și a festivalurilor de tango argentinian din România și din străinătate, aceștia aduc în fața publicului larg magia muzicii de tango argentinian.
Repertoriul orchestrei este compus în mare parte din lucrări ale Filarmonicii „Del Tango” Buenos Aires, pentru Tango sextet.
În repertoriu regăsim lucrări de tango nuevo (Astor Piazzolla, Hugo Diaz) sau tango salon /milonga/vals (Osvaldo Pugliese, Francesco Canaro, Rodolfo Biagi, Anibal Troilo, Carlos Gardel, Pedro Laurenz, Juan D’Arienzo) dar și prelucrări ale tango-ului românesc din perioada interbelică.
Invitat special din Argentina :
MARTHIN MARCOS- cantautor, solist vocal si chitarist, cu o cariera muzicala bogata, atat in Argentina cat si in Spania, acesta va aduce în fata dumneavoastră tango ul în stare pură din saloanele de tango din Buenos Aires. Crescut intr o familie in care se cânta și se dansa tango, acesta spune despre el ca nu isi poate imagina viata fără a canta tango . Este la a doua colaborare alături de „ Cluj Tango Orchestra „ și totodată a doua oară când este invitat la Timișoara, oraș drag lui, în care a locuit o bună perioadă de timp.
CLUJ TANGO ORCHESTRA
IULIA MERCA – mezzosoprană (Opera Națională Cluj)
Cu o prezență scenică magnetică și impunătoare, cu o voce inconfundabilă, în 18 ani de activitate a debutat în peste 40 de roluri de operă, operetă sau musical, atât în țară cât și în străinătate. Activitatea artistică a Iuliei cuprinde concerte camerale de muzică si poezie, spectacole de musical, operă si teatru, interpretările sale fiind apreciate pe numeroase scene ale lumii: Tokyo, New York, Kulu- India, Viena, Praga, Paris, Roma. A obținut marele premiu la concursul internațional de Canto „ Haricleea Darclee”, premiul I la Festivalul Lied-ului românesc ( Brașov 2003), premiul pentru cea mai bună solistă în cadrul festivalului Operelor Naționale de la Iași.
Maestrul CLAUDIU HONTILĂ – vioară (Filarmonica de stat Transilvania)
Cu o activitate concertistică-solistică impresionantă, de pe 20 de ani în Japonia, America și Europa, fost concert-maestru al Filarmonicii „Vienna Strauss„, profesor colaborator al catedrei de tango argentinian din cadrul Academiei de Muzică din Rotterdam, maestrul Claudiu Hontilă este conducătorul muzical al orchestrei.
-Concert maestru la „Noua Orchestra Transilvana„
-Profesor colaborator al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima„ din Cluj Napoca.

ELENA GHEMEȘ – violoncel (Opera Națională Cluj)
Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj Napoca, actualmente artist instrumentist al Operei Naționale din Cluj Napoca, cu o experiență de aproape 20 de ani pe scenă, Elena este un muzician complet, cu o tehnică impecabilă și cu o mare acuratețe în execuție.
Canta pe marile scene ale Clujului și ale tarii în calitate de instrumentist al Operei Naționale, alături de solisti celebri de operă precum Jose Carreras sau Placido Domingo.
IRINA INDREI – pian (Colegiul de Muzică Sigismund Toduță)
Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj Napoca, cu o activitate scenică diversă, iubitoare a muzicii de tango și pasionată a lucrărilor de Astor Piazzolla, Irina este „ motorul „ armonic si ritmic al orchestrei. Este un instrumentist complet, cu o bogată experiență scenică și pedagogică, actualmente fiind profesor titular la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță„ – catedra pian principal.
Aranjamente pian – Julian Agustin Caeiro (aranjor al Filarmonicii del Tango BsAs).

SORIN ROBERT INDREI – bandoneon

Absolvent al Facultății de Muzică din București, membru fondator al Asociației „Cluj Tango Orchestra”, Robert este primul român care cântă la bandoneon în cadrul unei orchestre. Se specializează în mod constant în arta bandoneonului, fiind cursant al profesoarei Yvonne Hahn – Franța și al maestrei Ayelen Pais – Argentina, având o evolutie frumoasă în ultimii ani pe scenele festivalurilor de tango argentinian din România.

EMANUEL ELCEAN-contrabas
Student in anul 3 la Academia de muzica din Cluj Napoca, este un obișnuit al scenelor și al sălilor de concerte încă din perioada liceului. Cu o tehnică frumoasa si precisă, acesta împlinește suportul armonic al orchestrei. Spune despre el ca nu si-ar mai vedea viata altfel decât alături de contrabasul lui.
Un tânăr talentat care are un parcus artistic minunat !

Asociația Cluj Tango Orchestra concertează sub egida Ambasadei Republicii Argentina în România, fiind partener de imagine cu Opera Națională din Cluj Napoca și cu Colegiul de Muzică Sigismund Toduța.
Dansează pentru dumneavoastră în acest spectacol Csongor Kicsi ( campion european de tango argentinian) și partenera sa, Silvia Spataru.
Aceștia sunt totodată și instructori de dans, de peste 4 ani lucrând împreună, având o experienta bogata pe scenele tarii, fiind invitați ca o recunoaștere a valorii și muncii lor, în marile proiecte, ultimul de menționat fiind alături de Opera din Brașov unde au dansat alături de balerinii Operei, în spectacolul „ Anotimpurile” de Vivaldi.
Un cuplu de dans frumos și vibrant, care va vor aduce în fata misterul saloanelor de tango argentinian din Buenos Aires.
Coregrafiile sunt semnate de Csongor Kicsi, care este cel mai tânăr campion european de tango salon ( Todi- Italia 2015).
Partener și gazda noastră totodată pentru acest eveniment special de tango, este Filarmonica Pitești, o instituție culturala a orașului și a județului Argeș, care nu mai are nevoie de prezentare.
Noi va invitam cu drag sa ascultati muzica noastră si să savurati acest minunat dans, numit Tango, care face parte din patrimoniu cultural imaterial al UNESCO!

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete) si cost procesare Bilete.ro, costuri indentificate separat in pasii comenzii.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului

Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.

Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazi

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.