Adventure Fest

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 15 iun 2018
momentan nu sunt programate alte evenimente

Misiune

Romanian Adventure va organiza în perioada 8 - 10 iunie'18 a cincea ediție a festivalului pentru practicarea sporturilor de aventură “Romanian Adventure Fest 2018", ediție organizată în Carpații de Curbură, mai precis în zona Nehoiu din județul Buzău, la 150 km de București și 80 de Brașov.

Scopul principal este acela de a arata turiștilor români că o vacanță activă, este mult mai plăcută decât turismul clasic unde poți trăi senzații și experiențe extraordinare. Se vor convinge că o astfel de ieșire nu necesită aptitudini fizice speciale sau experiență, poate doar puțin curaj.

Acest festival se vrea a fi un pas în atragerea turiștilor către aceste sporturi, pentru a fi practicate frecvent de cât mai multe persoane. Nu în ultimul rând, festivalul dorește să atragă atenția autorităților locale, despre potențialul turistic al turismului de aventură, în speranța promovării și realizării de facilități.

În programul festivalului se vor regăși următoarele sporturi de aventură, practicate în zona Nehoiu și în alte zone învecinate: Rafting, Off-road, Kayaking-Canoeing, Flying Fox.

Activități

Canoeing
Rafting
Canoeing
Off-road
Flying Fox

Rafting
Coborâre pe raul Buzau, în bărci speciale cu capacitatea de 6 – 8 persoane, pe traseu de 1- 2 ore.
In primavara, apele Buzaului se incadreaza la gradul III de dificultate (mediu), fiind ideal pentru incepatori dar si pentru practicantii cu experienta medie.
Asistenta si instructajul vor fi asigurate de catre o echipa de instructori cu experienta in raftingul sportiv si de agrement.
Se asigura echipament complet: costum si incaltaminte de neopren, casca, vesta de salvare.

Locatie
Traseul porneste din vecinatatea orasului Nehoiu, de la confluenta cu raul Basca si se intinde pe o distanta de 12 km, pana la podul din localitatea Chirlesti (DN 10).

Locație

Tabara 2
Tabăra
Cadru natural
Obiective turistice

Tabăra

"Tabăra de aventură" va fi amplasată pe raza orașului Nehoiu, pe malul Buzăului, într-o zona cu peisaj deosebit, cu picioare de munte,stânci si podețe din lemn. În acest loc se va află întreagă logistică de la Romanian Adventure Fest 2018, echipamentele și echipa de instructori.

Participanții vor porni din acest punct către locurile de desfășurare ale activităților preferate, își vor cumpără vouchere sau vor obține informații. Tabăra va reprezenta principala locație de cazare a participanților la eveniment, unde se va putea servi și masă în momentele de pauză dintre activități.

Seară vor fi organizate mai multe activități, de la concursuri pe scenă, petrecere și foc de tabăra.

În tabăra de aventură se vor găși următoarele amenajări și dotări: birou de informare- rezervare, zona de campare, bufet și foișor cu mese, bar, parcare, dușuri, wc-uri, spălător etc.

Participare
La evenimentul Romanian Adventure Fest poate participa orice persoana, fie pasionati de sport si miscare, sau doar atrasi de activitatile desfasurate in cadrul festivalului, oricine este binevenit.

Pentru practicarea sporturilor din cadrul festivalului, nu este necesara experienta sportiva sau aptitudini fizice deosebite.

Echipa de instructori si echipamentele necesare, sunt asigurate de catre organizatori.

Cei care vor dori sa practice sporturile cuprinse in program, vor trebui sa-si procure in prealabil cel putin 1 voucher de participare, urmand sa faca apoi rezervarea pe baza seriei trecute pe voucher.

Tarife
Rafting: 180 lei/ persoană
Off-road: 170 lei/ persoană
Canoe pe lac: 100 lei/ persoană
Canoe pe râu: 150 lei/ persoană
Flying Fox: 20 lei/ persoana Campare în "Tabăra de aventură": 10 lei / persoană / zi

Program
Conditiile meteo de la inceputul lunii iunie ofera confort termic pentru participanti in timpul zilei, dar mai ales noaptea, permitand camparea in cele mai bune conditii.

Debitele cursurilor de apa folosite pentru sporturile acvatice se afla in aceasta perioada la un nivel ideal, fiind spectaculoase dar cu un grad scazut de pericol. Acest aspect este important in special pentru incepatori.

Perioada concediilor este inca departe, iar acest eveniment poate fi prima iesire din acest an pentru iubitorii de vacante active si miscare.
Program detaliat

15 iunie
10:00
Deschiderea festivalului
11:00 - 19:00
Sporturi de aventura (Participantii se vor prezenta la punctul de start al activitatilor la care sunt inscrisi. In paralel, se vor desfasura concursuri pe scena, cu premii ce vor consta in bilete de participare la activitati, echipamente sportive, etc.)
20:00
Petrecere cu DJ
16 iunie
10:00 - 19:00
Sporturi de aventura – participantii se vor prezenta la punctul de start al fiecarei activitati, pe baza biletelor si a rezervarii.
13:00 - 15:00
Concursuri cu premii in tabara
21:00
Petrecere cu DJ
17 iunie
10:00 - 17:00
Sporturi de aventura – participantii se vor prezenta la punctul de start al fiecarei activitati, pe baza biletelor si a rezervarii
18:00
Inchiderea festivalului.

Orar
Rafting: 10:00 - 13:00 / 14:00 - 18:00
Off-road: 10:00 / 13:00 / 16:00
Canoe pe lac: 10:00 / 12:00 / 15:00 / 17:00
Canoe pe râu: 10:00 / 13:00 / 16:00
Flying Fox: 10:00 - 13:00 / 14:00 - 18:00

Pentru a simti cat mai bine atmosfera festivalului si in spiritul de aventura care anima acest eveniment, va recomandam sa va cazati la cort, in "tabara de aventura" sau la pensiunea Valea Neagra (in limita locurilor).

Biletele de participare la activitatile sportive din programul festivalului va ofera dreptul de a solicita cazare in pensiune sau la cort.
La cerere, putem asigura echipament de campare.
Tabara va avea urmatoarele dotari: cort cu mese, bufet, bar, dusuri cu apa calda, grupuri sanitare, parcare, etc.
Tarife:
campare 10 lei/ persoana/ zi
cazare 120 lei/ camera/ zi

Distribuie aceasta pagina