Bilete la Young Artists for Young People – Spectacol online

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 15 nov 2020
momentan nu sunt programate alte evenimente

Orchestra KamerArt
Dirijor: Eduard Dabrowski
Pianist: Luca Rusu
Violonist: Nicolae Dobrovicescu

Repertoriu:
Dmitri Shostakovich – Simfonia de Cameră (arr. Cvartetul no. 8)
Sânziana Dobrovicescu – Fools Tact | Concert pentru Dirijor, Pianist și Orchestră

Toate biletele, indiferent de prețul la care sunt achiziționate, oferă acces pe platforma video. Achiziționarea unui bilet mai scump reprezintă o formă de susținere pentru artiștii prezenți pe scenă. Link-ul și parola de acces primite pe mail vor fi valabile până la data de 15 noiembrie 2020.

Asociația KamerArt vă oferă înregistrarea concertului “Young Artists for Young People” susținut în Sala Studio a Teatrului Național din București pe data de 5 octombrie. Spectacolul a fost realizat de 25 de tineri artiști ce au urcat pe scenă într-un spectacol experiment ce a avut ca scop promovarea muzicii noi în rândul tinerilor.

În prima parte a spectacolului, vă veți putea bucura de “Simfonia de cameră” compusă Dmitri Shostakovich, un aranjament al Cvartetului no. 8, una dintre cele mai iubite lucrări ale celebrului compozitor rus. Oficial, lucrarea este dedicată victimelor celui de-al II-lea război mondial și victimelor fascismului. Totuși, criticii consideră că lucrarea este, de fapt, dedicată tuturor victimelor sistemelor totalitare. Într-o atmosferă sumbră, apăsătoare, Shostakovich citează o parte dintre cele mai reprezentative lucrări ale sale, fapt ce a făcut pe unii critici să speculeze că lucrarea ar reprezenta o autobiografie a compozitorului.

În cea de-a doua parte a spectacolului, compozitoarea Sânziana Dobrovicescu dărâmă cel de-al 4-lea perete și invadează atât scena, cât și spațiul în care, în mod convențional, publicul privește spectacolul complet detașat de instrumentiști. Fools tact – Concert pentru Dirijor, Pianist, Violonist și Orchestră de Coarde, este o lucrare cu caracter comic ce aparține genului teatrului instrumental – un gen muzical aprofundat de Sânziana în Austria, la una dintre cele mai apreciate universități de compoziție din lume - Universität für Musik und darstellende Kunst Graz. Cântată în premieră absolută, lucrarea Fools Tact are ca punct de pornire un celebru film al lui Jean-Luc Godard - Pierrot le fou, unde se perpetuează ideea unei structuri cinematografice subersive. Fools Tact are în prim plan stereotipurile estetice și tehnice ce se învârt în jurul spațiului muzical, punând sub semnul întrebării ierarhizările sociale din cadrul ansamblului orchestral.

“De obicei ne întâlnim cu următoarea situație: un grup neindividualizat de instrumentiști, cu un nume colectiv în programele de sală, este condus de un dirijor, care la rândul lui se supune intențiilor soliștilor. Dar ce se întâmplă daca soliștii nu se pot desprinde de ansamblul orchestral? Ce se întâmplă dacă dirijorul nu este potrivit pentru orchestră? Ce se întâmplă dacă instrumentiștii din ansamblu părăsesc scena? Ce se întâmplă dacă toate regulile unui concert cu soliști sunt încălcate iar instrumentiștii sunt transformați în performeri care se mișcă și vorbesc, jonglând cu un material care se află la granița dintre muzică și teatru?” - Sânziana Dobrovicescu.

Orchestra KamerArt, unul dintre cele mai curajoase proiecte private din lumea muzicii clasice, este formată exclusiv din tineri muzicieni români. Cei 24 de muzicieni ce au urcat pe scenă, au adunat de-a lungul carierei peste 300 de premii naționale și internaționale. Invitat special în acest spectacol este pianistul Luca Rusu, unul dintre cei mai carismatici tineri artiști români, student al Royal Conservatoire of Scotland. De asemenea, Eduard Dabrovski, dirijor și compozitor foarte apreciat și violonistul Nicolae Dobrovicescu, inițiator al proictului KamerArt și concertmaestru al orchestrei, vor deveni soliști în cea de-a doua parte a spectacolului.

*Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național Acesta și nu reprezintă în mod necesar poziţia AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Preturi Bilete:
Cat. 1 - 150 lei
Cat. 2 - 100 lei
Cat. 3 - 50 lei
Cat. 4 - 35 lei
Cat. 5 - 20 lei

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete) si cost procesare Bilete.ro.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului

Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.

Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.

Lista casieriilor Bilete.ro de la care se pot achizitiona biletele se poate verifica aici: Lista casieriilor Bilete.ro

Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay

Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom

Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale

Lista magazinelor Vodafone de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Vodafone

INFORMATII BILETE - call center 021.311.93.23 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.