Bilete la West meets East – Bartok, Shankar, Enescu

Alege evenimentul

15 oct

ora 19:00

West meets East – Bartók, Shankar, Enescu

Timisoara, Sala Capitol

Bilete   

de la 55,00 RON

17 oct

ora 19:00

West meets East – Bartók, Shankar, Enescu

Bucuresti, Sala Auditorium a MNAR

Bilete   

de la 80,00 RON

Al treilea concert al trilogiei “West meets East”, demarată în 2017, O reconstituire a proiectului lui Yehudi Menuhin și Ravi Shankar de acum mai bine de 50 de ani.

Echipei de muzicieni din India i se va alătura violonistul francez Gilles Apap, virtuoz spectaculos și creativ, care a reușit să îl impresioneze pe însuși Menuhin, care i-a spus, cu admirație, că este “exemplul de muzician al secolului XXI”.

Artiștii vor încheia interpretarea în premieră în România a tuturor compozițiilor lui Ravi Shankar pentru vioară și instrumente indiene, de pe legendara trilogie “West meets East”, piatră de temelie a muzicii World. Vom asculta compoziții de pe celebrele albume premiate cu Grammy, necântate încă la edițiile trecute.

Vom degusta muzici cunoscute din România, renăscute într-un nou avatar. Udhai Mazumdar, elevul lui Shankar, ne va prezenta noi aranjamente pentru vioară și instrumente indiene după lucrări de la noi, de această dată inspirate de spațiul Transilvaniei.

Alături de muzica clasică a Indiei de Nord, concertul va include compoziții de Béla Bartók, muzician ales de Yehudi Menuhin să reprezinte Occidentul în cadrul proiectului de acum 50 de ani, împreună de George Enescu.

ARTISTI: Gilles Apap – vioara Udhai Mazumdar – table (percuții indiene) Rohan Dasgupta - sitar Bahskar Das – bansuri (flaut de bambus)

BILETE:
Cat.II – 55 lei
Cat. I – 75 lei

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.