Vaduva Vesela

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 21 sep 2017
momentan nu sunt programate alte evenimente

Balet comic în trei acte
Nu este vorba despre nicio neînțelegere: acest spectacol este chiar Văduva veselă de Lehár, prezentat de către Baletul Național Maghiar! În anul 1975, coregraful englez Ronald Hynd a creat pentru Teatrul de Balet din Australia un balet fantastic pe baza binecunoscutei operete. Tematica piesei a fost considerată o noutate, deoarece până atunci nu au existat adaptări ale unor piese de operetă destinate scenelor de balet.
Piesa se desfășoară în 1905, în orașul imaginar Pontevedro, unde diplomații ambasadei pariziene încearcă să găsească o soluție pentru prevenirea falimentului care amenință orașul. Mai au o singură speranță pentru a mobiliza capitalul necesar: o văduvă bogată va trebui măritată cu fostul ei iubit. Realizarea acestui plan va necesita, însă, sacrificarea mariajului ambasadorului...
Ei bine, nu doar în viața politică este nevoie de diplomație. Cele mai frumoase părți ale spectacolului construit din tablouri mari sunt duetele și solo-urile care fac posibilă prezentarea caracterelor, completate apoi de pantomime energice și comice. Coregraful folosește perfect dansurile de caracter în actul al II-lea, iar printre materialul muzical cu caracter slav din Sudul Europei, regăsim, în mod straniu, şi un polonez. (Această mică fraudă poate fi trecută, însă, pe seama lui Lehár.) Pe lângă muzica superbă a lui Lehár, Văduva veselă oferă publicului un prilej excelent pentru distracţie, acest balet jucându-se cu succes continuu de peste 40 de ani. Premiera națională maghiară a piesei a avut loc la 22 februarie 2014, la Teatrul Erkel, în prezentarea Baletului Național Maghiar.

Distribuie aceasta pagina