UNDERCLOUD 2016

Data si locatia

0 evenimente in viitorul apropiat
revin-o in curand

UNDERCLOUD – Festival International de Teatru Independent revine, in acest an, in perioada 22-31 august 2016, cu o selectie extraordinara de spectacole si evenimente culturale din tara si din strainatate. Festivalul, aflat la a 9-a editie, se va desfasura intr-un spatiu nou, in centrul Capitalei: ARCUB Gabroveni, cladire emblematica pentru istoria Bucurestiului si un centru modern recunoscut, dedicat culturii urbane. Astfel, timp de zece zile, zecile de productii si evenimente conexe oferite de Festivalul UNDERCLOUD vor fi gazduite in cinci dintre salile Hanului Gabroveni.

„UNDERCLOUD va invita sa traiti din nou experienta unica a unui festival care pune accentul pe calitate, inovație, deschidere si experiment. Zece zile pline de teatru, la sfarsit de vara, intr-un spatiu nou, in inima Bucurestiului, pentru a incepe toamna pe modulul teatru”, a spus Chris Simion, regizor si directorul Festivalului Undercloud.

Editia a 9-a a Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD  va propune publicului cele mai noi si incitante productii din spatiul independent romanesc, dar si cateva productii de teatru independent din strainatate. Anul acesta, programul festivalului va cuprinde spectacole din Anglia, Franta, Rusia, Republica Moldova, Israel si Grecia.

Alaturi de spectacolele de teatru, in cadrul Festivalului International de Teatru Independent UNDERCLOUD vor avea loc si evenimente conexe, precum lansari de carte, workshopuri, masterclass-uri, tinute de personalitati din lumea teatrului romanesc, dar si de invitati din strainatate. De asemenea, cu ocazia centenarului DADA, va exista si un focus dedicat acestei miscari.

UNDERCLOUD se desfasoara sub egida programului european „Europe for Festivals. Festivals for Europe”, un important certificat international atribuit de Comisia Europeana si Asociatia Festivalurilor din Europa. UNDERCLOUD este singurul festival international de teatru independent din Romania care a primit aceasta distinctie.

Distribuie aceasta pagina