Bilete la Tarkovskiana Oglinda la Gradina cu Filme

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 14 iul 2019
momentan nu sunt programate alte evenimente

Proiecție: „Oglinda” (1974) în regia lui Andrei Tarkovski

Data: 14 iulie, ora: 21:00

Rezervare gratuită

Duminică, 14 iulie, ora 21:00, la Grădina cu Filme (Piața Alexandru Lahovari nr. 7) din cadrul Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, te invităm la filmul „Oglinda” (1974) în regia lui Andrei Tarkovski (regizor rus de film, teatru și operă, n. 4 aprilie 1932 – d. 29 decembrie 1986).

„Există o tradiție foarte puternică în literatura rusă, centrată tocmai pe amintiri din copilărie și din adolescență, pe această tentativă de a regla conturile cu propriul trecut, un fel de căință... Acest film a provocat multe discuții printre spectatorii ruși. Într-o zi, în timpul unei dezbateri de după o proiecție, discuția s-a prelungit la nesfârșit. După miezul nopții, o femeie de serviciu a venit să curețe camera de proiecții, vrând să ne dea afară! Văzuse filmul mai devreme și nu înțelegea de ce ne tot confruntăm de atâta vreme în legătură cu «Oglinda»! Aceasta ne-a spus: «Totul e destul de simplu, cineva s-a îmbolnăvit și se teme de moarte... Și-a amintit dintr-odată toată durerea pe care le-a provocat-o altora și, a vrut să se răscumpere și să ceară iertare!» Această femeie simplă înțelesese totul, sesizase căința din film.

Proiectia face parte din prioiectul Tarkovskiana, care „nu este doar un efort de a-i aduce un omagiu memoriei marelui regizor rus, ci și un mod de a ne apropia de lumea sa, de laboratorul artistului, unde s-au născut marile lui idei și unde s-a format perspectiva lui asupra lumii. Vom vedea atât influențele sale în domeniul cinematografiei, cât și filmele tuturor regizorilor pe care acesta îi recomandă”.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.