Sărbătoriți începutul primăverii cu un eveniment inedit, ce aduce împreună muzica tradițională din România și India!
Folclorul românesc autentic va fi împletit cu muzica clasică indiană, străveche și în același timp adaptată vremurilor moderne, versatilă, deschisă inovației și dialogului intercultural.
În mâinile Narcisei Băleanu, naiul dă glas celor mai reprezentative expresii muzicale ale sufletului românesc, de la duioșia doinei, până la energia explozivă a sârbelor.
Bhaskar Das redă prin flautul său din bambus esența civilizației indiene. De această dată, pe lângă compozițiile de muzică clasică, îl veți asculta interpretând un repertoriu inspirat din diversitatea anotimpurilor și a festivalurilor indiene.
Amit Mishra, reprezentant de seamă al tradiției de tabla din străvechiul oraș Varanasi, adaugă prin percuția sa dinamism și pasiune întregii prezentări muzicale.
Așadar, luna martie e prilej de sărbătoare! Ne întoarcem privirea și auzul spre origini, spre rădăcini, ne conectăm cu tradiția și construim punți de legătură între suflete, prin sunetul universal al muzicii.
Organizator: Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”, cu sprijinul Ambasadei Indiei la București și al Ministerului Culturii din India.
Sponsor: Organic India
NARCISA BĂLEANU / nai și voce
Narcisa Băleanu este mesager al cântecului popular din Mehedinți și un artist cu implicare deosebită în conservarea muzicii tradiționale românești, preocupată de artă, de comunicare și de poezie. Debutul muzical său muzical a avut loc la vârsta de 7 ani, când a cântat la concursul „Floarea din Grădină”, la Sala Radio, București, acompaniată de Orchestra Populară Radio.
Narcisa și-a realizat studiile la Universitatea Națională de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală, Specializarea NAI, la clasa profesorului Dalila Cernătescu. Este, de asemenea, absolventă a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Litere și Arte, Departamentul de Artă Teatrală, Specializarea Arta Interpretării Caracterelor Dramatice, la clasa profesorului Marian Râlea.
În prezent este profesor de Nai la Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti" București și profesor de canto la Școala de Muzică Populară Românească din București, realizează Topul "10 Voci de 10" la Radio România Antena Satelor și susține spectacole la Teatrul Național București, cu piesa de teatru "Eu nu Contez!".
Cu vocea, naiul și cântecul său a cucerit auditoriul sălilor de spectacol atât din România, cât și din străinătate, prin numeroase turnee realizate în țări precum Serbia, Franța, Austria, Ungaria, Grecia, Ucraina, Marea Britanie, Rusia, Italia, SUA.
BHASKAR DAS / bansuri
Bhaskar este unul dintre tinerii maeștri ai muzicii clasice indiene la bansuri. S-a născut în orașul Prayagraj, fiind inițiat în muzică de tatăl său, Pandit Gopal Das, unul dintre pionierii muzicii clasice indiene la clarinet. A primit prima lecție de flaut la vârsta de trei ani de la Pandit Bholanath Prasanna, profesorul celebrului muzician Pandit Hariprasad Chaurasia. Talentul lui Bhaskar a fost onorat cu premii la numeroase competiții muzicale și de asemenea cu o bursă națională oferită de Guvernul Indian ce i-a permis să-și finalizeze masterul de la Universitatea Hindusă din Banaras, Magna Cum Laude.
Bhaskar este recunoscut de Consiliul Indian pentru Relații Culturale și a avut șansa de a-și prezenta muzica în concerte naționale și internaționale în țări precum Elveția, Franța, Italia, Olanda, Germania, România, Marea Britanie, Spania, Slovenia, Dubai, Thailanda și Africa de Sud. A avut marele privilegiu de a susține o reprezentație în fața Primului Ministru Narendra Modi și a Regelui Filip al Belgiei. În prezent trăiește în orașul cinematografiei, Mumbai, unde aplică esența sistemului tradițional al muzicii clasice în proiecte moderne și colaborări cu diverse genuri muzicale.
AMIT MISHRA / tabla
Amit Mishra reprezintă renumita tradiție de muzică clasică indiană numită Banaras Gharana. S-a născut în Varanasi, unul dintre cele mai vechi orașe din lume și un important centru spiritual și muzical al Indiei. După formarea inițială în muzica clasică vocală, a dezvoltat un interes sincer pentru percuția tablei și a început să învețe sub ghidarea tatălui său, Pandit Kishor Kumar Mishra. După ce s-a concentrat integral pe studierea acestui instrument, a primit inspirație din partea bunicului din partea mamei, Padmabhushan Pandit Samta Prasad Mishra, un maestru de tabla foarte respectat.
Amit a învățat, de asemenea, sub îndrumarea muzicianului de renume internațional Pandit Sharda Sahai, un descendent direct al fondatorului stilului muzical Banaras Gharana. I-a însoțit pe scenă pe unii dintre cei mai buni cântăreți și dansatori clasici precum: Girija Devi, Birju Maharaj, Sitara Devi, Sonal Mansingh, Ajay Pohankar, Channu Lal Mishra, Sunaina Hajarilal. Amit a susținut concerte și ateliere în India și în numeroase țări din lume, precum Franța, Japonia, Belgia, SUA, Columbia, Singapore, Tailanda, Malaezia, Germania, Italia, Ungaria, Elveția, Spania, Marea Britanie, Sri Lanka, Peru, Argentina, Olanda, Nepal, Hong Kong.
Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete) si cost procesare Bilete.ro.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro
Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului
Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.