Suflet in culori

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 01 apr 2017
momentan nu sunt programate alte evenimente

“Sâmbătă, 1 aprilie 2017, începând cu ora 19.00, pe scena Salii Radio din București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism, organizează cea de-a IV-a ediție a concertului “SUFLET ÎN CULORI”, concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism.

Anul acesta, pe scena Sălii Radio se vor regăsi trei muzicieni de talie internațională din trei țări (România, Franța și Spania) reuniți în TRIO HUILLET: Clara CERNAT (vioară/violă), Thierry HUILLET (pian) și Gari CAYUELAS – KRASZNAI (clarinet).

Creat în 2013 "Trio Huillet" abordează un repertoriu excepțional de muzică de cameră, reunind trei instrumente care se completează reciproc: viola, clarinetul și pianul. Această reunire frumoasă de instrumente i-a inspirat pe cei mai mari compozitori, de la Mozart la muzica contemporană, trecând prin Bruch, Schumann și Stravinski.

Thierry Huillet, este unul dintre cei mai importanți compozitori ai timpului nostru, a cântat pe cele mai importante scene ale lumii. Admis la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris la vârsta de 15 ani şi a obţinut, trei ani mai târziu, o diplomă în pian, muzică de cameră şi acompaniament vocal. A câştigat numeroase premii internaţionale, printre care: Premiul I “Robert Casadesus” la Cleveland International Piano Competition S.U.A; Premiul “Busoni” în Italia şi o distincţie în cadrul Competiţiei Internaţionale de pian de la Tokyo. A susţinut sute de recitaluri şi concerte cu orchestră şi a înregistrat pentru Radio-France, R.A.I., Radio Suisse Romande şi Radiodifuziunea Română.

Clara Cernat a susţinut recitaluri în Franta, Japonia, Coreea de Sud, Laos, Brazilia, Tunisia, Croaţia, Spania, Grecia, Belgia, Ungaria, Slovenia, Austria, Argentina, Uruguay, Italia, Peru, repurtând succese deosebite. A gravat în anul 2016 prima înregistrare mondială pe compact disc a lucrărilor inedite ale lui George Enescu pentru vioară solo, aceste lucrări fiind incluse pe compact discul Soledad. Activitatea sa artistică implică şi valorificarea repertoriului muzicii de cameră, alături de soţul său, pianistul şi compozitorul Thierry Huillet, participând la numeroase concerte.

Gari Cayuelas – Krasznai – considerat copil minune al clarinetului, tânărul clarinetist a obținut la vârsta de 17 ani (2013) "Premiul Extraordinar pentru Muzică al Comunității din Madrid". A cântat cu orchestra la Palacio Conde Duque din Madrid, cât și cu diferite orchestre în Auditorio Nacional din Madrid, în Palais des Beaux-Arts din Bruxelles sub bagheta lui Roni Porat, George Pehlivanian și Karol Borsuk. De asemenea, a susținut concerte de muzică de cameră în Ungaria, Spania, Franța și Slovacia.”

Preturile biletelor sunt:
Categoria 1 - 25 lei
Categoria 2 - 20 lei
Categoria 3 - 15 lei

Distribuie aceasta pagina