Bilete la Rokonok

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 16 ian 2020
momentan nu sunt programate alte evenimente

ROKONOK
tragédia két részben
Móricz Zsigmond regényét színpadra alkalmazta: Székely Csaba

Móricz Zsigmond regényében a Zs.V. rövidítésnek két jelentése van. Jelenti a történet helyszínét, Zsarátnok városát, a város rangját, a jogszerűség látszatával, emelkedett, hazafias jelszavak hangosztatásával fenntartott hatalmát. És közönségesen, közismerten azt, hogy „zsebre váglak”, mint egy olyan világ jelszavát, ahol általánossá vált a korrupció, ahol a demokrácia csak egy cinikus módon fenntartott díszlet, a kifejlődő kapzsi zsarnokság számára. Ahol „az urak a rokonság kérdését úgy fogják fel, mint bejelentett jogcímet arra, hogy részt vehessenek a panamákban”.
Azonban nem csak a világ, maga a főhős is kétarcú. Készségesen válik a hatalmasok „rokonává”, míg elveit követve egy méltányos és tisztességes világ megvalósításáról álmodik. Eközben pedig az ő keze után is kapkodnak az egzisztenciális örvényekben fuldokló rokonok. Érzelmi élete is két nő vonzásában feszül pattanásig. A regény mesterien megépített, sokágú epikai szerkezet, minden részlete bevilágít a valóság egy-egy homályos zugába, a lélek rejtelmeibe. Mindezt egy drámai gerinc tartja egyben: Kopjáss István története, mely színpad után kiált. Erre figyelve készült Székely Csaba színpadi adaptációja, azzal a szándékkal, hogy éberebben figyeljünk világunkra s egyúttal kedvet kapjunk a regény (újra) olvasásához.


KOPJÁSS ISTVÁN, Zsarátnok város főügyésze: Puskás László
LINA, a felesége: Dálnoky Csilla
MAGDALÉNA, Lina unokatestvére: Sándor Anna
POLGÁRMESTER: Fülöp Zoltán
KARDICS, bankigazgató: Lőrincz András Ernő
MARTINY, az ellenzék vezére: Kosztándi Zsolt
PÉTERFI, István titkára: Kozma Attila
BERCI BÁCSI, István nagybátyja: Giacomello Roberto
LAJOS BÁCSI, István nagybátyja: Giacomello Roberto
KATI NÉNI, István anyjának unokahúga: Bartalis Gabriella
ADÉLKA, István testvére: Fekete Bernadetta
ALBERT, István testvére: Bilibók Attila
HOLLAKY, volt iskolatárs: Bende Sándor
IMRE, a polgármester titkára: Pap Tibor
BISZTRICZAY, főmérnök: Vass Csaba
ÚJSÁGÍRÓ: Keresztes Szabolcs
Kisbérlő 1
Kibérlő 2

Fotó, Zene: Veress Albert
Tervező: Parászka Máté
Rendező: Parászka Miklós

Tájékoztatjuk, hogy a megjelenített jegyek és a bérleti jegyek árán kívül további költségek merülhetnek fel a vásárláskor: szállítási költség (abban az esetben, ha a jegy / bérlet jegyét futárszolgálattal kéri); a jegy biztosításának költségei az “Asigurare En Garde ”-nál, amennyiben a jegybiztosítás megkötése mellett dönt), valamint a bilete.ro feldolgozási költsége.

A Bilete.ro weboldalunkról jegy vagy bérlet vásárlásával a vevő vállalja, hogy tiszteletben tartja a részvételre és az eseményre való belépésre vonatkozó szabályokat, valamint a Bilete.ro weboldal feltételeit.

A jegy csak egy személyre érvényes. A rendezvény minden résztvevőjének, felnőtteknek és gyermekeknek, koruktól függetlenül, jegyet vagy bérletet kell vásárolniuk. (Kivéve azokat az eseteket, ahol a szabad életkorot meghatározták).

Kérjük, vegye figyelembe a rendezvényteremben vagy a jegyen rögzített rendezvény helyszíneinek belépes idejét, hogy elkerülje a zsúfoltságot a belépési utakon vagy a többi néző zavarását a show / esemény kezdete után.

Válasszon elektronikus jegyet és segítsen a környezetnek. Nyomtassa ki jegyét otthon, és gyere vele az eseményre. Miután elküldte és kifizette a megrendelést az elektronikus jegy kézbesítéssel, elektronikusan megkapja e-mailben.

A jegyeket eladásra adták a www.bilete.ro oldalon, a román postahivatalokban, a Bilete.ro által jelzett Inmedio & Relay üzletekben, Vodafone üzletekben és a Germanos-Telekom üzletekben.

A Bilete.ro jegyiroda listáját, ahonnan a jegyek megvásárolhatók, itt ellenőrizheti: A Bilete.ro jegyirodák listája.

Az itt található Bilete.ro jelöléssel ellátott Inmedio üzletek listája, ahonnan jegyek megvásárolhatók, itt olvasható: Az Inmedio & Relay üzletek listája.

A Germanos üzletek listája, ahonnan jegyek vásárolhatók, itt megtekinthető: Germanos-Telekom üzletek listája.

A postahivatalok listája itt Itt található a Bilete.ro, amelyből a jegyek megvásárolhatók: Itt található a postahivatalok listája.

A Vodafone áruházak listája, ahonnan jegyek vásárolhatók, itt megtekinthető: Vodafone üzletek listája

JEGY INFORMÁCIÓK - 021.311.93.23 call center (normál tarifaszám) vagy e-mail office@bilete.ro.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.