Bilete la Revizorul

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 13 feb 2020
momentan nu sunt programate alte evenimente

REVIZORUL
de N.V.Gogol
traducerea: Mașa Dinescu

Distribuția:
Anton Antonovici Skvoznik-Dmuhanovski, primarul – VICTOR GIURESCU
Anna Andreevna, soția lui – ECATERINA HÂȚU
Maria Antonovna, fiica lui – CĂTĂLINA BĂLĂLĂU
Luka Lukici Hlopov, inspector școlar – EMANUEL BECHERU
Ammos Feodorovici Leapkin-Teapkin, judecătorul – FLORIN MIRCEA JR.
Artemia Zemleanika, directorul spitalului – ADINA SUCIU
Piotr Ivanovici Dobcinski, moșier care locuiește în oraș – RAREȘ PÎRLOG
Piotr Ivanovici Bobcinski, moșier care locuiește în oraș – DANIEL BEȘLEAGĂ
Ivan Aleksandrovici Hlestakov, funcționar din Ptersburg – DRAGOȘ IONESCU
Osip, servitorul lui – ANDREI MERCHEA – ZAPOTOȚKI
Stepan Ilici Uhovertov, comisar de poliție – DAN GRIGORAȘ
Polițiștii – FLORIN HRIȚCU, VALENTIN FLOREA
Secretarele primarului – AIDA AVIERIȚEI, NORA COVALI, CORINA GRIGORAȘ Negustoreasa – MARIA HIBOVSKI
Soția de paznic – LOREDANA GRIGORIU
Văduva unui subofițer – CĂTĂLINA IEȘANU

regia Zakarias Zalan
scenografia și muzica: Csaba Csiki
fotografii: Mihaela Jipa

Vă invităm la un spectacol în care vremea lui Gogol pare aceeași cu a noastră, într-o poveste învelită în pojghița dulce a râsului, dar cu miezul amar.
Prin opera sa, ucrainianul Nikolai Vasilievici Gogol (1809 – 1852) a contribuit esențial la intrarea literaturii din Imperiul Rusesc în era modernității. „Noi toţi am ieşit din «Mantaua» lui Gogol”, spunea Dostoievski. Nuvelele „Mantaua”, „Portretul”, „Nasul”, „Caleaşca”, romanul „Suflete moarte” (atât cât a rămas din el, după ce Gogol a incendiat manuscrisul în noaptea în care a murit), cele două comedii celebre – „Revizorul” şi „Căsătoria” – reprezintă pilonii de rezistență ai unei viziuni artistice în care satira e dusă la limita caricaturalului.
În Revizorul transpare, poate mai mult decât în celelalte piese ale lui Gogol, mesajul că atunci când oamenii pactizează cu diavolul în „taina fărădelegii“, ei devin corupți, egoiști și încalcă toate regulile pentru obținerea, păstrarea și sporirea puterii. A ajunge, fără merite deosebite, prin mijloace neoneste, prin concurs de împrejurări favorabile la o bună situație materială, politică sau socială este ținta majorității personajelor.
„De cine râdeți?“ întreabă primarul, victimă a propriilor lui ticăloșii, și tot el răspunde publicului: „De voi râdeți!“, ca o avertizare că oamenii pot râde la teatru de derapajele sociale, dar în spațiul civic trebuie să le sancționeze cu toată seriozitatea.


Prin cumpararea unui bilet de pe site-ul Bilete.ro, participantul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la spectacol, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro
Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la spectacol, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta)
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceprea spectacolului.
Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.
Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.
Lista casieriilor Bilete.ro de la care se pot achizitiona biletele se poate verifica aici: Lista casieriilor Bilete.ro
Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay
Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom
Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale

Lista magazinelor Vodafone de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Vodafone
INFORMATII BILETE - call center 021.311.93.23 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.