Revizorul

Alege evenimentul

20 nov

ora 20:00

Revizorul

Iasi, Teatrul Vasile Alecsandri

Bilete   

de la 100,00 RON

21 nov

ora 19:00

Revizorul

Brasov, Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu

Bilete   

de la 100,00 RON

22 nov

ora 19:00

Revizorul

Constanta, Casa de Cultura a Sindicatelor

Bilete   

de la 100,00 RON

Piesa lui Gogol surprinde panica ce cuprinde un orăşel de provincie atunci când se anunţă vizita unui revizor. Primarul corupt (George Mihăiţă) îşi intimidează subalternii la fel de corupţi, îndemnându-i să mintă şi să mituiască revizorul, pentru a acoperi lipsa de implicare în bunul mers al oraşului, precum şi folosirea în interes personal a banilor primiţi pentru infrastructură şi dezvoltare. Comicul intervine când beţivii oraşului îl confundă pe datornicul Ivan Hlestakov cu revizorul şi îl acoperă cu daruri, bani şi favorurile soţiilor şi fiicelor lor.
Faptul că Revizorul este cea mai jucată piesă a lui Nikolai Vasilievici Gogol nu este de mirare. Deşi ea a fost pusă în scenă prima dată în 1836 (la insistenţele Ţarului Nikolai I), piesa este în continuare actuală, iar spectatorul neavizat ar putea crede cu uşurinţă că ea se referă la societatea noastră coruptă, la ‚baronii locali’, la fraudele şi deturnările de fonduri din ţările recent primite în Uniunea Europeană, de pildă, cum este şi România.
Horaţiu Mălăele va fi susţinut pe scenă de către George Mihăiţă, Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu, Gheorghe Dănilă, Florin Dobrovici, Eugen Racoţi, Dragoş Huluba, Ana Maria Lazăr, Bogdan Ghiţulescu, Niculae Urs, Vladimir Gaitan, Serban Georgevici
Durata spectacolului: 1 h 50 min (fără pauză)
Regia: Horaţiu Mălăele
Scenografia: Lia Manţoc

Pret bilet : 120 lei, 100 lei

Distribuie aceasta pagina