Bilete la Reverenta, Maestre! In Memoriam Dorin Teodorescu

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 24 mar 2019
momentan nu sunt programate alte evenimente

REVERENȚĂ, MAESTRE!
– In Memoriam Dorin Teodorescu –

Sala Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”
(Bd. Octavian Goga, nr. 1)
 24 MARTIE 2019 – ORA 19.00

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la trecerea în neființă a tenorului Dorin Teodorescu, supranumit și „Voievodul Operetei”.

Apreciat și iubit de tot publicul, de-a lungul carierei, a strălucit în roluri ca:
Ciprian Porumbescu, în opereta „Lăsaţi-mă să cânt” (C. Porumbescu), Su-Chong în „Țara Surâsului” (Fr. Lehár), Tassilo în „Contesa Maritza” (E. Kálmán), Koltay în „Victoria şi-al ei husar” (P. Abraham), Adam în „Vânzătorul de păsări” (C. Zeller), Marco din „Secretul lui Marco Polo” (Fr. López) , Mister X din „Prinţesa circului” (E. Kálmán), Barinkay din „Voievodul ţiganilor” (J. Strauss-fiul) şi multe altele.

Pe scenă a făcut un cuplu minunat alături de soprana Cleopatra Melidoneanu.

În perioada 1994–1999 a fost directorul Teatrului de Operetă dar și profesor la catedra de canto a Universităţii de Muzică.

Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” vă invită în data de 24 martie 2019, ora 19.00 la concertul „Reverență, maestre! In memoriam Dorin Teodorescu”, să-l omagiem împreună pe cel care a rămas un simbol pentru toți iubitorii genului alături de tenorii Nicolae Leonard și Ion Dacian.

În acest spectacol veți asculta arii și duete interpretate de:

Alfredo Pascu (tenor)
George Ionuț Vîrban (tenor)
Andrei Pleșca (tenor)
Alin Stoica (tenor) –invitat
Andrei Petre (tenor)–invitat
Bianca Ionescu–Ballo (soprană)
Silvia Șohterus–Mărăscu (soprană)
Mihaela Alexa (soprană) –invitată

Orchestra Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”
Dirijor: Constantin Grigore
Amfitrion: Marius Constantinescu

Sponsori: Met România Energy S.A, editura Unicart și Ookee.ro
Parteneri: Agerpres, Evenimentul zilei, Capital, Șapte seri, Radio România Cultural, societateamuzicală.ro, mklasica.ro, eva.ro, ArtOut, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”, Universitatea București, goingout.ro, inoras.ro.

Despre Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”

Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” a fost înființat în anul 1950 sub denumirea de Teatrul de Stat de Operetă. Teatrul poartă numele celebrului tenor Ion Dacian, a cărui îndelungată carieră este asociată cu Epoca de Aur a Operetei românești.
De la începuturile sale, Opereta s-a bucurat de o primire favorabilă din partea publicului din România, genul cunoscând o popularitate deosebită în special în perioada anilor ’70 – ’80.
În noul mileniu, Teatrul a cunoscut o perioadă de înnoire și modernizare. Schimbările au vizat în principal creșterea calității producțiilor dinpunct de vedere artistic și tehnic, atragerea unor noi categorii de public (în special publicul tânăr) și conturarea unei noi imagini a Operetei, care să ilustreze atât bogata sa tradiție, cât și noile proiecte de viitor, menite să transforme Teatrul într-un important centru cultural al Capitalei.
În repertoriul actual al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” sunt incluse musicaluri, operete, concerte, evenimente de gală, precum și spectacole sezoniere.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.