Bilete la Redl Ezredes

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 13 sept 2018
momentan nu sunt programate alte evenimente

Colonelul Redl a fost a persoană reală, dar acest film nu este despre el și presupusa lui trădare. În generic, autorii ne spun că au fost inspirați de opera dramatică A Patriot for Me a lui John Osborne, și de evenimentele istoriei secolului XX, toate faptele personajelor fiind produsul fanteziei.
Alfred Redl este fiu al unui muncitor feroviar din Galiția, sărman și cu mulți copii. Băiatul, prin talent și sârguință ajunge în școala militară a monarhiei Austro-Ungare. În copilărie se împrietenește cu baronul Kubinyi Kristóf, față de care nutrește sentimente profunde. Săptămânile petrecute la familia de aristocrați, adorația pentru Katalin, sora lui Kristóf, îi întăresc ambiția ca într-o zi să devină asemenea lor. Și întradevăr parcurge o carieră fără seamăn...
Filmul lui Szabó István a fost încununat de un adevărat potop de recunoaștere în lumea întreagă. La Cannes a fost distins cu premiul juriului, la gala BAFTA a fost ales cel mai bun film de limbă străină al anului 1986, și a fost nominalizat pentru Oscar și Golden Globe.

Distribuie aceasta pagina