Recital Sergiu Cioiu – PUR si SIMPLU

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 27 oct 2018
momentan nu sunt programate alte evenimente

Recital Sergiu Cioiu – PUR și SIMPLU

Artizan al cântecului și al zicerii, numit de admiratori “gentleman al cântecului”, Sergiu Cioiu surprinde printr-un repertoriu în care muzica servește perfect textul sau poemul. Poezia scrisă devine astfel o adevărată inspirație pentru actorul care o recreează, într-o adevărată fuziune cu spectatorii.
Actorul Sergiu Cioiu este absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale, București, România.
În august 1965, selecționat de Bruno Qocatrix, pentru specolul Teatrului Tănase la Paris, cucerește publicul celebrului teatru Olympia.
Între 1971-1975 a fost actor la Teatrul de Operetă din București, iar din 1975 până în 1982, este profesor la Școala Populară de Artă din București, la catedra de Actorie și Canto. În 1982, părăsește țara împreună cu familia, mai întâi la Paris, apoi se stabilește la Ottawa, unde colaborează cu Teatrul Municipal din Hull (Théatre de l'ile) și susține ateliere de arta actorului la Ottawa University. Din 2015, Sergiu Cioiu, revine anual în România, cu recitaluri de poezie și muzică, pe scenele unor teatre din București, Iași, Cluj, Constanța, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Slatina, Caracal și Craiova.
Acest concert organizat de Teatrelli prin C.R.E.A.R.T. al Municipiului București este alcătuit numai din cântece compuse de Sergiu Cioiu din anii ’60 și până acum, pe versuri de: Marin Sorescu, Romulus Vulpescu, Miron Radu Paraschivescu, Alexandru Mandy, George Ranetti, Ștefan Radof, George Topârceanu,

Vor mai acompania:
Contrabas – Adrian Flautistu
Clapă – Liuben Gordievski
Percuție – Dan Incrosnatu
Chitarist – Vlad Cretu
Sunet – Victor Panfilov

Distribuie aceasta pagina