Prologul Festivalului

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 20 apr 2019
momentan nu sunt programate alte evenimente

Stagiunea „Prologul festivalului” – Recital 6 cu participarea extraordinară a pianiștilor

Corina Ibănescu și Valentin Mureșan și moment In memoriam Doru Popovici interpretat de Lucian Gabriel Dănilă și Diana Spânu-Dănilă


Acțiuni culturale care marchează preluarea de către România a președinție a Consiliului Europei

În perioada 3-13 iulie 2019 va avea loc Festivalul de Arte, la Câmpina, eveniment în care sunt programate masterclasses pentru tineri interpreți și recitaluri zilnice. Ca un preambul la festival, organizatorii propun la Câmpina o stagiune de recitaluri lunare, pe care au denumit-o „Prologul festivalului” și în care propun întâlnirea cu mari maeștrii artiști și secțiunea „Să ne cunoaștem compozitorii”, în care sunt prezentați compozitori români mai mult sau mai puțin cunoscuți. Al șaselea recital al stagiunii este susținut sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 17.00, la Casa de Cultură „Geo Bogza” și îl aduce în prim-plan pe Ciprian Porumbescu. Evenimentul se bucură de participarea extraordinară a pianiștilor Prof. Univ. Dr. Corina Ibănescu și Valentin Mureșan, care vor interpreta Petre-Marcel Vârlan - Balada op. 14 pe teme din „Balada pentru vioară” de Ciprian Porumbescu și Gabriel Fauré - Suita „Dolly” op. 56 (selecțiuni).

Pentru a comemora recenta dispariție a unui alt compozitor român care, din păcate, ne-a părăsit în luna martie a.c., recitalul are un moment In memoriam Doru Popovici, interpretat de Lucian Gabriel Dănilă – vioară și Diana Spânu-Dănilă – pian.

Doamna Prof. Univ. Dr. Corina Ibănescu, domnul Lucian Gabriel Dănilă și doamna Diana Spânu-Dănilă sunt profesori invitați în cadrul cursurilor de măiestrie din Festivalul de arte.

Ciprian Porumbescu s-a născut în 14 octombrie 1853 la Șipotele Sucevei (regiunea Cernăuți, Ucraina), și a decedat în 6 iunie 1883, Stupca, acum Comuna Ciprian Porumbescu, Jud. Suceava. Recitalul din 20 aprilie marchează 137 de ani de la premiera operetei „Crai Nou” în martie 1882, prima operetă românească.

Evenimentul este întregit de evoluții ale unor tineri muzicieni din București, Brașov, Ploiești și Câmpina, precum și de la Universitatea Națională de Muzică din București.

Biletele sunt disponibile pe site-ul www.bilete.ro, la adresa https://www.bilete.ro/prologul-festivalului/. Pentru seniorii cu vârsta peste 60 ani și copiii cu vârsta sub 16 ani accesul este liber.

Pret bilet : 10 lei

Prin cumpararea unui bilet de pe site-ul Bilete.ro, participantul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la spectacol, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la spectacol, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta)

Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceprea spectacolului.
Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.
Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.
Lista casieriilor Bilete.ro de la care se pot achizitiona biletele se poate verifica aici: Lista casieriilor Bilete.ro
Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay
Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom
Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale
INFORMATII BILETE - call center 021.311.93.23 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.

Distribuie aceasta pagina