Proconsul - Aniversar 18

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 26 oct 2017
momentan nu sunt programate alte evenimente

PROCONSUL –CONCERT ANIVERSAR 18

PROCONSUL, trupa de pop – rock compusa din 6 muzicieni,Bogdan Marin(Bodo),Dragos Dinca,Robert Anghelescu,Robert Ursache,Gheorghe Emanuelsi ValentinPetricenco, s a facut cunoscuta in 1999, odata cu aparitia maxi single-ului de debut De la ruși….

Convinși că pot reuși pe scenă mare, își schimbă numele din “Take five” în Proconsul, și compun primele piese originale. Materialul care conține și piesele De la ruși…, Barosanu`se bucură de succes imediat.

În 2000, cu piesa “Cerul” obțin locul 3 la festivalul de la Mamaia, secțiunea creație.
În anul 2001, Proconsul lansează un nou album: “Mi-ai luat inima”.

Acest album a avut foarte mare succes cu single-uri că: Zbor, Mi-ai luat inima, Cerul, Despre tine, Spune-mi despre noi și s-a vândut în peste 50.000 exemplare.
În 2002 Karcsi părăsește formația, locul lui fiind luat de Florin Barbu (ex. Blazzaj).
În acelasi an, albumul “Mi-ai luat inima” se transformă în album de aur, datorită celor peste 50.000 unități vândute.

În 2003 apare al patrulea produs “10 Povești” iar single-ul “Nu mi-e bine fără tine” are un videoclip inedit și prefațează un disc cu 10 povești de dragoste care se vinde și el, pe o piață muzicală efervescentă dar foarte piratată în peste 20.000 de unități.

Urmează apoi în 2004 albumul “5″ care marchează cinci ani de Proconsul și cinci albume scoase.
Albumul conține numai piese de 5 stele ale celor cinci membrii și arată o maturitate componistică la care a ajuns grupul în cei 5 ani de la debut.
În 2005 scot un disc live” Balade. Pentru tine.

în 2007, albumul “Dă mai departe” aduce aceleași sonorități complexe și melodii frumoase- semnătură “Proconsul”. Orchestrații de natură clasică cu full strings orchestra la “Tu”, balade, rock, precum și un tribut adus trupei favorite Toto (Nu plânge), toate sunt pe acest CD.
Anul 2009 este anul în care basistul formației Florin Barbu pune capăt unei colaborări de 7 ani cu formația și părăsește Proconsul

Din iunie 2009 Proconsul își reîntregește formulă, cooptandu-l la chitară bass pe James Alexander Lascu, un American la București!
În 2009 albumul “Sens Unic” dă ascultătorilor exact ceea ce vor să audă de la această formative. Are soundul deja cunoscut Proconsul cu influențele new, wave, havey, și pop rock ale anilor ’80.

Au urmat multe premii și distincții de genul Cel mai bun grup al anului, Cea mai bună piesă a anului, Cea mai bună voce masculină a anului, completează palmaresul trupei, dar cel mai prețios trofeu dintre toate este dragostea arătată de fanii lor în toți acești ani, fani al căror număr este în continuă creștere și a căror vârstă se situează între 17-60 de ani

Distribuie aceasta pagina