Povestea Sunetului

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 04 mar 2017
momentan nu sunt programate alte evenimente

Stim cu toții că atunci când suntem mici, chiar și înainte de a ne naște, receptăm muzica, ne atrage și suntem curioși să descoperim sunetele, vibrația și cum se pot combina ele în așa fel încât să ne dea o stare plăcută.
Copiii sunt mult mai receptivi și deschiși la tot ceea ce înseamnă nou, necunoscut, gata să fie explorat și ce mod mai minunat de a învăța poate exista decât acela de a învăța prin artă, sub mai multe forme, sunet, imagine, mișcare, toate acestea împreună.

Îmbrăcăm totul într-o poveste iar ei sunt primii care vor fi fascinați să afle cum apar sunetele, cum se produc, ce sunt instrumentele muzicale și cum se combină între ele. Fiecare are rolul său așa cum este un rol în fiecare poveste și cel mai important descoperă că atunci când cântăm împreună și facem echipă, se pot naște idei și lucruri frumoase.

Bufni este un personaj fantastic, special, oarecum pe drumul inițierii în cunoașterea muzicii, care îi îndeamnă pe copii să descopere și să încerce să cânte la un instrument muzical. Dacă o bufniță poate învăța să cânte la saxofon sigur putem și noi. Voința și perseverența sunt atuurile ei și bineînțeles umorul care își face simțită prezența la fiecare scenă. Bufni relaționează cu muzicienii, încearcă să afle cât mai multe informații și să le aplice atunci pe loc, pentru a fi acceptată își arată calitățile, dansează, încearcă să cânte cu ei, joacă teatru și face acrobații pentru a le atrage atenția. Prezența diferitelor tipuri de instrumente, de suflat, instrumente cu corzi, instrumente de percuție, alegerea unor piese cunoscute de copii și prelucrarea lor într-o manieră interesentă, inserarea temelor de jazz și mai ales latura improvizatorica a spectacolului îl fac să fie atractiv și pentru copii și pentru cei mari, stimulându-le imaginația și totodată percepția despre muzică, le cultivă gustul pentru calitate și îi le dă o stare de bună dispoziție.

Scenariu si concept: Catalin Milea si Liana Stefan

Distribuie aceasta pagina