Bilete la Piele. Suprafață. Ecran

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 11 sept 2021
momentan nu sunt programate alte evenimente

Mădălina Dan (România/Germania)

artist video: Alina Ușurelu
credite foto: Alina Ușurelu
cu sprijinul: AREAL spațiu de dezvoltare coregrafică; Centrul Național al Dansului.

O extensie a lucrului artistic în mediul tactil non-vizual desfășurat de-a lungul ultimilor ani spre o abordare vizuală și virtuală și o recontextualizare a domeniului de interes în urma experienței pandemiei.

Cum se chestionează intimitatea într-o pandemie, care sunt consecințele sociale, tehnologice, cum ar fi distanțarea fizică, dispariția sau îngrădirea contactului uman și a interacțiunilor sociale?
Intimitatea devine o componentă esențială în negocierea limitelor și suprafețelor.

În acest solo corpul-piele devine suprafața de proiecție reală și virtuală, mijloc de negociere între interior și exterior, între apropiere și depărtare: de interior-corp, piele, detalii anatomice, imaginație, fantezie, memorie, subiectivitate, de exterior-spațiul real-contexte de locuire în pandemie, mediul inconjurator, spațiul scenic.

Printr-o compoziție vizuală și coregrafică realizate din suprapunerea de suprafețe și straturi, tensiuni între material și imaterial, între mijloace de reprezentare, între prezența fizică și cea mediată de tehnologie, cu elemente ca: lumina, țesut organic, suprafața corpului, gesturi reale prelucrate în imagine și compoziții video, ecran de proiecție, tehnologie, convenție și perspectivă scenică, se creează intimitate și spații în care realul, senzorialul, virtualul își țin companie.

Cum își țin companie realul cu virtualul?
Cine / ce ține companie în izolare și solitudine?
Pe ce alte planuri se petrece izolarea?
Cum se evadează prin virtual?
Unde suntem cand suntem in fata unui ecran? „Într-un altundeva subiectiv.”
Alienare, evadare în virtual sau încorporarea realului, a senzorialului cu aparentul și virtualul?
Cum se poate să nu te simți înstrăinat de corp prin virtual? (Mădălina Dan)

Mădălina Dan este absolventă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din București și a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București – secția coregrafie; tot la UNATC a absolvit și un master în scriere dramatică. Din 1998 pînă în 2003 este membră a companiei de dans „Oleg Danovski” din Constanța. În 2008 participă la programul de burse pentru dans contemporan „DanceWeb Scholarship” – Viena. Mădălina Dan a fost artistă invitată la Școala de Dans din cadrul Arizona State University şi artistă asociată a Centrului Naţional al Dansului Bucureşti în 2016. A studiat în Berlin la HZT (Hochschulübergreifende Zentrum Tanz Berlin) la programul SoDA (Solo/Dance/Authorship). Lucrările sale au fost prezentate la Springdance Festival Utrecht, Balkan Dance Platform – Novi Sad, eXplore Dance Festival – București, Temps d’Images – Cluj, SouthBank Center & Chisenhale Dance Space – Londra, Fabrik Potsdam, Hebbel am Uffer – Berlin, TanzFabrik-Berlin, Tanzquartier Wien, Dance Theater Workshop – New York, Firkin Crane-Cork, Alta Theater – Praga, Art Stations Foundation – Poznan, Sophien Saale – Berlin, FFT Düsseldorf, Impulse Festival, Mulheim, Lyon Dance Biennale, Schauschpiel Leipzig, Hellerau – Dresda etc. În 2015 a fost laureată a Premiilor CNDB 2015, pentru contribuţia sa în dans şi performance prin spectacole, ateliere, laboratoare de creaţie şi proiecte de mentorat.

***

Condiții de acces:

Atât la intrarea în spațiul de desfășurare a evenimentului, precum și pe întreaga durată a acestuia, se impune respectarea măsurilor de protecție sanitară, în conformitate cu reglementările legale în vigoare.

Purtarea măștii în mod corespunzător (astfel încât să acopere nasul și gura) este obligatorie pe tot parcursul evenimentului.

Numărul de locuri este limitat din necesitatea respectării normelor și reglementărilor impuse de criza sanitară.

Locurile nu sunt desemnate prin numerotare, spectatorii se vor așeza în ordinea sosirii.
Se va păstra distanța de 1.5 metri față de persoanele din jur.

Pentru a se evita aglomerația, se recomandă ca spectatorii să vină cu 30 de minute înainte de începutul spectacolului.

Respectarea distanței de minimum 1,5 metri este obligatorie în toate spațiile festivalului, în zonele de acces, în sala de spectacol, la toalete și la ieșire, precum și la agenția de bilete.

Le mulțumim anticipat tuturor spectatorilor noștri pentru buna înțelegere și sprijinul lor în ceea ce privește respectarea regulilor sanitare!

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete) si cost procesare Bilete.ro.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului

Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.

Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.

Lista casieriilor Bilete.ro de la care se pot achizitiona biletele se poate verifica aici: Lista casieriilor Bilete.ro

Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay

Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom

Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale

Lista magazinelor Vodafone de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Vodafone

INFORMATII BILETE - call center 021.311.93.23 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.