Bilete la PERIPLU

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 14 oct 2022
momentan nu sunt programate alte evenimente

Serghei Prokofiev
SELECȚII DIN SUITELE ROMEO ȘI JULIETA
Edvard Grieg/Henrik Ibsen
PEER GYNT
Cu participarea extraordinară a actorului FLORIN PIERSIC
7 +

DISTRIBUȚIE
Dirijor: Tiberiu Soare
Actor: Florin Piersic
Soprană: În curs de stabilire...
Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca
DESCRIERE
La șase ani de la un eveniment extraordinar, care a adus în atenția publicului aniversarea marelui actor român Florin Piersic, printr-o călătorie în lumea fantastică a lui Peer Gynt, actorul se întoarce pe scena Operei, din nou în ipostaza artistului care visează mereu liber, acompaniat de orchestra ce se va afla sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. În preambul, selecții din Suitele Romeo și Julieta de Serghei Prokofiev deschid seara spre lumea imaginarului.
******
După ce s-a mutat înapoi în Uniunea Sovietică în 1933, după un exil autoimpus de cincisprezece ani, Serghei Prokofiev a găsit brusc un nou sens al scopului său ca și compozitor. Scris într-o explozie de activitate frenetică în vara anului 1935, baletul Romeo și Julieta s-a dovedit totuși a fi controversat chiar înainte ca o notă din muzică să fie ascultată în public. După ce directorii baletului Bolshoi din Moscova au citit partitura și au declarat că este imposibil de dansat, Prokofiev, într-o furie rece, a extras două suite din balet în 1936, bănuind - în mod corect - că suitele vor trezi curiozitatea publicului pentru a asculta lucrarea în întregime.
******
Henrik Ibsen a scris drama alegorică în cinci acte Peer Gynt în 1867, în timp ce locuia în Italia. Aceasta spune povestea căderii și a răscumpărării ulterioare a unui antierou țăran norvegian. Spre deosebire de dramele anterioare ale lui Ibsen, aceasta a fost scrisă în versuri și nu a fost inițial destinată pentru a fi jucată pe scenă. Cu toate acestea, în 1874, Ibsen s-a răzgândit și i-a scris prietenului și compatriotului său Edvard Grieg pentru a-l întreba dacă vrea să compună muzica pentru o producție a piesei. Măgulit că a primit invitația, Grieg a acceptat imediat. Suita Peer Gynt aduce în atenția publicului arhetipul artistului care visează liber, imaginarul și fantasticul, fiind una dintre cele mai populare lucrări ale compozitorului, iar dintre cele patru mișcări ale sale, Morning și In The Hall Of The Mountain King rămân cele mai îndrăgite partituri.
Vârstă recomandată: 7+
Concertul are o pauză și se încheie în jurul orei 22:00

Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.

Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.

Lista casieriilor Bilete.ro de la care se pot achizitiona biletele se poate verifica aici: Lista casieriilor Bilete.ro

Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay

Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom

Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale

Lista magazinelor Vodafone de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Vodafone

INFORMATII BILETE - call center 021.311.93.23 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.