Bilete la Pe drumul Craciunului alaturi de Corul Madrigal

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 17 dec 2021
momentan nu sunt programate alte evenimente

„Pe drumul Crăciunului” alături de Corul Madrigal

Pe 16 și 17 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” invită publicul la Spectacolul Extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, care se va desfășura la Opera Națională București.

De peste jumătate de secol, sunetul sărbătorii Nașterii Domnului este similar pentru români cu cel al Madrigalului, iar evenimentele sale asociate cu acest moment al anului reprezintă una dintre cele mai longevive și consecvente tradiții culturale din România.
Celebrul ansamblu pregătește un spectacol fără precedent pentru 2021, când Sărbătoarea Crăciunului în viziunea Corului Madrigal va fi pusă în scenă la Opera Națională București, printr-un concept artistic realizat în premieră, care va aduce laolaltă sonoritatea unică a Corului Madrigal, arta teatrală, o scenografie impresionantă și o îmbinare excepțională a vocilor madrigalești cu cele ale celor peste 100 de copii din Programul Național Cantus Mundi.

Scenariul spectacolului „Pe drumul Crăciunului” pornește de la o poveste universală. Este povestea fiecăruia dintre noi, a fiecărei familii care ar putea să se despartă, independent de voința sa, atunci când se află în calea unor evenimente colective violente, ce pot dezrădăcina și pune la încercare valorile ce unesc o familie. Este o istorie în sunet și lumină a celor înstrăinați, care păstrează speranța regăsirii prin simbolul luminos al Crăciunului. Colindele și momentele muzicale interpretate de Corul Madrigal se vor întrepătrunde în spectacol cu dramatismul unei istorii arhetipale a familiilor destrămate din pricina valurilor istoriei, dar care, în final, își regăsesc seninul de care cu toții avem nevoie. Crăciunul devine acel timp magic, „căminul” esențial în care familia se regăsește, depășind durerea despărțirii și a traumei.

Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a pregătit pentru acest spectacol o selecție repertorială emblematică, menită să creeze o legătură organică între momente dramatice și cele pline de speranță, între clasic și modern, în tradiția atât de iubitelor colinde românești și internaționale.
Selecția textelor dramatice interpretate de actorii invitați în spectacol va purta spectatorii printr-o succesiune dinamică, din perspectivă emoțională, pornind de la „Cântarea Cântărilor”, până la poeme de Eugen Jebeleanu, Lucian Blaga și Costache Ioanid, trecând prin Khaled Hosseini, Sfânta Tereza de Avila și Paulo Coehlo.

Spectacol nerecomandat copiilor sub 12 ani.
*
Biletele pot fi achiziționate la următoarele categorii:
Categoria I – 200 lei
Categoria II – 150 lei
Categoria III – 100 lei
Categoria IV – 60 lei
Categoria V – 40 lei
*
Evenimentul va respecta toate normele de prevenție COVID-19 în vigoare la data desfășurării.
Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata evenimentului.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.