Orchestra de Tineret Romania - Moldova

Data si locatia

0 evenimente in viitorul apropiat
revin-o in curand

Orchestra de Tineret România - Moldova este mai mult decât doar o orchestră. Este o stare de spirit comună, unde cei mai straluciți tineri muzicieni din România și Moldova participă la o experiență unică de creativitate colectivă cu pasiune și dăruire.

Tinerii muzicieni din ambele orchestre împărtășesc aceleași aspirații culturale și se călăuzesc după principiul că muzica poate schimba societatea în bine și poate să unească oamenii din cele două țări surori.

Un proiect social, artistic și educativ unic, Orchestra de Tineret România-Moldova a fost fondată de violoncelistul Marin Cazacu în anul 2015, cu sprijinul Centrului Național de Artă „Tinerimea Română”, când pe scena Ateneului Român din București membrii Orchestrei Române de Tineret și ai Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei au concertat pentru prima dată.

Cei doi dirijori principali ai celor două orchestre naționale Cristian Mandeal – Orchestra Română de Tineret și Gabriel Bebeșelea - Orchestra Națională de Tineret a Moldovei, au realizat cele mai importante evenimente artistice din viața tinerilor muzicieni din cele două țări surori.

Anul acesta sub conducerea maestrului Cristian Mandeal, cu un program ce cuprinde lucrări din creația compozitorilor George Enescu, P.I. Ceaikovski și S. Prokofiev, vor concerta împreună la Sinaia, București și la ….Berlin, în celebra sală Konzerthaus, în cadrul Festivalului Internațional Young Euro Classic.

Biletele şi abonamentele s-au pus în vânzare pe www.bilete.ro şi la casa de bilete a Ateneului Român tel. 0733.612.948

Info suplimentare https://www.facebook.com/FestivalulVaraMagica/.


Pret /bilet: 50 lei

Distribuie aceasta pagina