Bilete la MONOLOAGELE SOLITUDINII

Data si locatia

01 oct

ora 19:00

MONOLOAGELE SOLITUDINII

Timisoara, Studioul Franciscan

Bilete   

de la 30,00 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.

”Monoloagele solitudinii”, cel mai nou spectacol al Companiei de teatru independent Arte- Factum, lansează în stagiunea independentă Nocturnalii outdoor 2023 interogații acute și necesare: cum să-i aducem pe oameni împreună într-o lume a disipării, cum repornim reflexul să ne pese de Celălalt? Creație a regizorului Levente Kocsárdi, spectacolul este o distopie teatrală despre singurătate, o ”colecție de singurătăți” care, ca o lentilă concavă, expune, prin câteva fascicule de viață, fragmente de istorii personale, un fenomen global acut. Reprezentația din 1 octombrie 2023, ora 19:00, va fi însoțită de expoziția Soli(tu)d(e), etnoinstalații de M.C.Donici.
Evenimentul se desfășoară în Curtea și Studioul Franciscan din Timișoara (str. E.Ungureanu nr. 1) și este finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023. Creat în Laboratorul de cercetare și introspecție teatrală Arte-Factum, ca rezultat al unui minuțios proces de documentare bazat pe studii științifice relevante și actuale asupra fenomenului singurătății, spectacolul ”Monoloagele solitudinii” s-a inspirat deopotrivă din realitatea imediată, din cazuri reale, date statistice și din universul operelor scriitorilor Ken Kesey, Franz Kafka, Michel Houellebecq, Joseph Heller și al cineastului Rainer Werner Fassbinder.
”Astăzi singurătatea nu mai este doar o stare de spirit subiectivă, personală, ci o gravă maladie colectivă, care ne afectează enorm ca indivizi și ca societate, pentru că duce la moartea a milioane de oameni anual. Țări conștiente de flagelul solitudinii, precum Japonia și Marea Britanie, au înființat primele Ministere ale Singurătății. Este crucial să admitem că actuala criză a singurătății nu a apărut din senin, ci a fost considerabil adâncită de o formă narcisistă și egoistă de capitalism, care a normalizat indiferența și a făcut o virtute din interesul de sine. Odată cu sindromul solitudinii apare sentimentul că ai pierdut ceva esential: apartenența la comunitate. Singurătatea, susțin experții, inhibă capacitatea creierului de a simți empatie. Cum să-i aducem pe oameni împreună într-o lume a disipării? În zgomotul infernal al ofertelor comerciale, cum să auzi tăcerea sufocantă a solitudinii? Cum repornim reflexul să ne pese de Celălalt? Monoloagele din care am compus acest puzzle al solitudinii reflectă deopotrivă intimitatea noastră, orașul nostru, și tabloul global al fenomenului. Monoloagele solitudinii compun, în fond, o distopie a unui Robinson Crusoe pe o insulă urbană, așa cum sunt milioane de alți solitari pe insulele lor la Timișoara, în scara blocului tău, la New York, la Tokyo sau în orice alt loc de pe harta singurătăților. Iar pentru că singurătatea nu mai este un fenomen izolat, rar, ca altădată, am ales să vorbim despre ea și despre cauzele pentru care s-a răspândit ca o maladie a noului secol nu doar în tonuri grave, ci și cu umor, ironie și empatie ”, - Levente Kocsárdi, regizor.
În urma castingului deschis, distribuția avanpremierei este alcătuită din actori și muzicieni din România, Serbia și Republica Moldova: Darie Doklean, Andrei Elek, Maria Leca, Aida Olaru, Teodor Cauș, Ana Andone, Serena Voaideș. Alături de ei, debutează în teatrul independent, La 83 de ani, actrița Fall Ilona, o puternică, admirabilă prezență pe scena timișoreană, de peste 50 de ani vedetă incontestabilă a teatrului maghiar.
Echipa de creație a regizorului Levente Kocsárdi pentru acest proiect îi cuprinde pe Mona Donici (dramaturgie), Anca Stoica (coregrafie), M.C.Donici (decoruri), Amy Bujancă (costume, asistent scenografie), Sebastian Hamburger (video mapping), Zoltán Gidó (light design), Sebastian Bayer (sound design), Lilian Lupanciuc (grafică).
”Monoloagele solitudinii” este o producție a companiei de teatru independent Arte-Factum. Spectacolul se desfășoară în cadrul stagiunii independente Nocturnalii outdoor 2023, acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura 2023. Parteneri: Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely.

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete) si cost procesare Bilete.ro, costuri indentificate separat in pasii comenzii.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului

Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.

Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.

Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay

Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom

Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale

Lista magazinelor Vodafone de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Vodafone

INFORMATII BILETE - call center 021.311.93.23 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.